Hyppää sisältöön

Postin pakettiruuhka on käynnistynyt – viime vuonna tehtiin ennätyksiä, mutta kasvu näyttäisi nyt taittuvan

Liedon logistiikkakeskuksessa joulu on vilkkainta aikaa. Pakettien määrä kasvaa noin 80 prosentilla. Viime vuonna Posti toimitti koko Suomeen neljässä viikossa yli 7 miljoonaa pakettia.

Liedon logistiikkakeskuksessa on vilskettä joulun alla
Paula Collin
Avaa Yle-sovelluksessa

Postissa eletään vuoden vilkkainta aikaa.

Liedon logistiikkakeskuksessa paketteja lajitellaan nyt arviolta saman verran kuin viimekin vuonna joulun alla. Määrällisesti puhutaan noin 80 prosentin lisäyksestä muuhun vuoteen verrattuna.

Viime joulu oli Postille ennätyksellinen: neljässä viikossa Posti toimitti koko Suomeen yli 7 miljoonaa pakettia.

Liedon logistiikkakeskuksen päällikkö Kari Koivusalon mukaan ennätyksiä ei välttämättä tänä vuonna rikota.

– Nyt mennään aika samaa tasoa kuin viime vuonna, ei ainakaan hirveästi kovempaa. Kovin kasvupiikki on taittunut, mutta volyymit ovat kovia.

Ihmisten ostokäyttäytyminen on muuttunut viime vuosien aikana selvästi. Vuoden 2020 ennätystä selitti korona, eikä tilanne ole toistaiseksi muuttunut takaisin aiempaan.

– Verkkokauppa on tullut tutuksi. Korona sai aikaan sen, että kasvu oli aika räjähdysmäistä viime vuonna, Koivusalo sanoo.

Liedon logistiikkakeskuksessa paketit liikkuvat hihnoilla automaation voimin, mutta paljon tarvitaan silti edelleen työntekijöitä. Joulun alla logistiikkakeskuksessa työskentelee noin 200 henkeä, joista 60 on sesonkiapulaista.

Juttua korjattu kello 19.41: Posti toimitti viime vuonna neljässä viikossa yli 7 miljoonaa pakettia, ei 17 miljoonaa, kuten jutussa aiemmin mainittiin.

Lue myös:

Posti varautuu jopa kahteen miljoonaan pakettiin loppuvuoden vilkkaimpana viikkona – lauantaitoimitukset laajenevat 100:lle paikkakunnalle

Suosittelemme sinulle