Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Salibandyn MM-kotikisoista odotetaan menestystä ja nostetta lajille – "Aiemmat kotikisat ovat olleet suurta kansanjuhlaa"

Salibandyn miesten MM-kisat alkavat perjantaina Helsingissä. Heikentynyt koronatilanne näkyy siinä, että yleisöltä edellytetään koronapassia ja katsomossa on vahva maskisuositus.

Salibandymaajoukkueen pelaajat tuulettavat maalia MM-finaalissa Prahassa 2018.
Suomi on voittanut kaksi edellistä maailmanmestaruutta. Kuva: Salibandy.fi
Sakari Lund
Avaa Yle-sovelluksessa

Salibandyssa on meneillään todelliset superviikot, kun naisten MM-turnauksen ratkaisuhetket lähestyvät Ruotsin Uppsalassa ja miesten MM-kisat alkavat perjantaina Helsingissä.

– Kaikki alkaa olla valmista, kohta päästään kauan odotettuun kansanjuhlaan käsiksi, Salibandyliiton toiminnanjohtaja Pekka Ilmivalta totesi MM-kotikisoista torstaiaamuna.

Kisoja on todella odotettu kauan, sillä ne siirtyivät vuodella koronapandemian vuoksi. Nyt jälleen kisojen lähestyessä koronatilanne on muuttunut huonommaksi. Sillä on vaikutuksia myös MM-kisoihin.

– Konkreettisin yleisölle näkyvä asia on se, että koronapassia kysytään. Toivotaan, että se ei vaikuta yleisömääriin ainakaan negatiivisesti. Lisäksi kisoissa on vahva maskisuositus ja hygieniavalmiudet halleissa on viritetty huippuunsa. Kannattaa myös tulla peleihin ajoisssa, jolloin välttää pahimmat ruuhkat, Ilmivalta kertoi.

Isoa kansanjuhlaa lähdetään joka tapauksessa rakentamaan ja yleisöä odotetaan paikalle runsaasti. Edelliset miesten MM-kotikisat pelattiin vuonna 2010.

– Ruotsi-ottelu ja finaaliviikonloppu ovat myyneet hyvin, mutta niihinkin löytyy vielä lippuja. Muihin Suomen peleihin on hyvin tilaa. Aikaisemmat kotikisat ovat olleet suurta kansanjuhlaa. Samanlaista fiilinkiä haetaan nytkin. Varmasti sitä koetaan erityisesti finaaliviikonloppuna.

Kisojen taloudellinen tulos riippuu paljon siitä, miten lippuja saadaan vielä myytyä.

– Ei salibandylle kotikisojen järjestäminen koskaan ole mikään rahasampo. Jos viimeisen viikon lipunmyynti onnistuu, on mahdollisuudet päästä plussalle, Ilmivalta sanoi.

Urheilullisesti odotukset ovat korkealla. Suomi on voittanut kaksi edellistä maailmanmestaruutta, joten muuta tavoitetta ei voi olla kuin mestaruus.

– Kaikki edellytykset on sille, että kolmas peräkkäinen maailmanmestaruus jää Suomeen.

Salibandy saa kotikisoissa paljon näkyvyyttä ja sillä toivotaan olevan positiivinen vaikutus suomalaiseen salibandyyn.

– Moni harrastaja on jäänyt pois koronan aikana. Harrastajamäärät ovat pudonneet viimeisen kahden vuoden aikana noin kymmenen prosentin vuositahtia. Odotan, että kisoista saatavan positiivisen näkyvyyden kautta ihmiset löytävät taas salibandyn pariin, Ilmivalta päätti.

Lue myös:

Salibandyn historialliset superviikot lähestyvät – tässä on Ylen kisatiimi ja MM-kisojen lähetysajat

Suosittelemme