Hyppää sisältöön

Lappeenrannan kaupunki käsittelee sisäliikuntahallin paikan asemakaavaluonnosta koskevaa muistutusta – odotettavissa on myös lisää mielipiteitä

Lappeenrannan kaupungin asemakaava-arkkitehti Matti Veijovuori on tyytyväinen siihen, että sisäliikuntahallin kaavaluonnoksesta on tullut palautetta, sillä luonnosvaiheessa asioihin voi vielä vaikuttaa.

Amiksen tekonurmi
Lappeenrannan kaupunki varautuu käsittelemään myös muita kuin neljän allekirjoittajan tekemää muistutusta sisäliikuntahallin paikan asemakaavaluonnoksesta. Kuvituskuva. Kuva: Kare Lehtonen / Yle
Tanja Hannus

Lappeenrannan kaupunki on ryhtynyt käsittelemään sisäliikuntahallin suunnittelua koskevasta asemakaavaluonnoksesta tehtyä muistutusta.

Asemakaava-arkkitehti Matti Veijovuori on tyytyväinen siihen, että kaavaluonnoksesta on tullut palautetta, sillä luonnosvaiheessa asioihin voi vielä vaikuttaa.

Muutostarpeet käydään huolellisesti läpi.

– Eli tästähän tulevat myös viranomaislausunnot ja kaupungin sisäiset lausunnot. Kaikki käydään erittäin huolellisesti läpi ja tehdään kirjalliset vastineet. Kaikkien mielipiteiden ja lausuntojen asiakohtiin vastataan, Veijovuori kertoo.

Tässä vaiheessa kaupunki ei ole havainnut, että kaavamenettelyssä olisi toimittu väärin tai kaupunkikuvalliset merkit olisivat uhattuna.

Muistuksen neljä allekirjoittajaa vaatii, että kaavamenettely on keskeytettävä ja Amiksen kenttä on hylättävä sisäliikuntahallin rakentamispaikkana.

– On tullut myös muutamia yksityishenkilöiden mielipiteitä. Ja varmasti tuleekin, sillä kuulemisaikaa on vielä jäljellä useita päiviä, Veijovuori ennakoi.

Lue lisää:

Lappeenrannan sisäliikuntahallin kipukohdat: tästä on kyse vuosia vatvotussa hankkeessa, jonka toteutus on jälleen vaarassa karata tulevaisuuteen

Lappeenrannan kaupunginhallituksella tiukka äänestys: Sisäliikuntahallin Amis-sijainti voitti äänin 6–5

Kysy Lappeenrannan sisäliikuntahallista – Ylen chatissa urheiluväkeä sekä päättäjiä keskustelemassa kello 9.30 alkaen

Kaupunkia kohtasi erikoinen dilemma: kaikki haluavat uuden urheiluhallin – mutta se rakennetaan paikkaan, josta ei haluta luovuttaa palaakaan

Suosittelemme sinulle