Hyppää sisältöön

Monet humanistiopiskelijat eivät haluaisi muuttaa Raksilaan – ainejärjestöjen kyselyssä Oulun yliopiston tiedotus sai huonoja arvosanoja

70 prosenttia vastaajista ei olisi valmis siirtymään suunnitellulle Raksilan kampukselle opiskeluaikanaan. Vain kolme prosenttia koki tiedotuksen ja opiskelijoiden kuuntelun suunnitelmissa onnistuneen.

Oulun yliopisto
Humanististen ainejärjestöjen kyselyyn vastasi yli 350 alan opiskelijaa, kaikki humanistiset tieteenalat Oulun yliopistosta tavoitettiin. Kuva: Paulus Markkula / Yle
Hanna Holopainen
Avaa Yle-sovelluksessa

Mahdollinen muutto Raksilan kampukselle ei houkuttele tällä hetkellä Oulun yliopiston humanistisen tiedekunnan opiskelijoita. Tämä käy ilmi humanististen ainejärjestöjen marraskuisesta kyselystä.

Jopa 70 prosenttia vastaajista ei olisi valmis siirtymään suunnitellulle Raksilan kampukselle opiskeluaikanaan. Kampuksen pitäisi sijaita ainakin osittain Linnanmaalla, koki myös suurin osa kyselyyn vastanneista 352 henkilöstä.

Vain kolmannes koki kuitenkin oman asuinpaikkansa sijainnin kampuksen läheisyydessä erittäin tärkeäksi.

Oulun yliopiston tiedotuksen Raksilan kampussuunnitelmista koetaan olleen korkeintaan kohtuullista. Vain kolme prosenttia humanististen ainejärjestöjen kyselyyn vastanneista opiskelijoista koki saaneensa tietoa hyvin ja näki, että opiskelijoiden ääni on kuulunut suunnittelussa.

Noin viidennes opiskelijoista kertoi avoimissa vastauksissa, että omaan oppiaineeseen liittyviä erityistarpeita ei ole huomioitu Raksilan kampussuunnitelmissa. Esimerkiksi laboratorio- ja terapiatilojen tarvetta ole otettu huomioon viidenneksen vastaajista mielestä tarpeeksi tai ollenkaan.

Poikkitieteellisyys mainittiin 40 prosentissa avoimista vastauksissa, ja myös huoli sen ylläpitämisestä kerrottiin. Vastauksissa huolta herättivät esimerkiksi aikataulut ja opintojen mahdollinen jakautuminen usealle eri kampukselle.

Avoimia vastauksia antoi 212 opiskelijaa.

Kyselyn teki Humanistinen kilta ja mukana olivat sen jäsenjärjestöt Verba ry, Tiima ry, Communica ry, Kultu ry, Suma ry, Index ry, Gieku ry sekä Timppa ry. Kyselyyn vastasi opiskelijoita kaikilta humanistisilta tieteenaloilta.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme