Hyppää sisältöön

Perinteinen itsenäisyyspäivän juhla perutaan Tampereella, mutta suuren suosion saaneet valot tulevat taas koristamaan rakennuksia

Tänä vuonna valoissa on uudenlaisia aiheita ja valot ovat osittain eri rakennuksissa. Video näyttää, miten upealta Tampere näytti viime vuonna.

Tampereen keskusta sai juhlavalaistuksen
Tampereen keskusta sai juhlavalaistuksen
Anu Leena Koskinen

Perinteinen itsenäisyyspäivän kansanjuhla Keskustorilla perutaan heikentyneen koronatilanteen sekä sosiaali- ja terveysministeriön ohjauskirjeen linjausten perusteella. Kansanjuhlaan suunnitellut musiikkiesitykset on peruttu, kaupunki kertoo.

Keskustorin rakennusten valaistus toteutuu suunnitelmien mukaan. Suomen itsenäisyyden kunniaksi rakennusten valaistus sytytetään maanantaina 6.12. noin kello 17.30.

Seitsemän Keskustorin ympäristössä sijaitsevaa rakennusta saavat julkisivuunsa talvisia valoinstallaatioita viimevuotiseen tapaan.

Pääkuvana olevalla videolla on kuvaa viime vuoden valoista. Valot herättivät suurta ihastusta ja huomiota viime vuonna.

Tänä vuonna valoissa on uudenlaisia aiheita ja valot ovat osittain eri rakennuksissa. Valot ovat nähtävillä 2.1.2022 asti päivittäin kello 15.30–22.00.

Alueelle suunniteltuja ja aiemmin viestitettyjä katujen ja pysäköintialueiden sulkuja ei kansanjuhlan perumisen vuoksi toteuteta.

– On luonnollisesti ikävää, että tässä vaiheessa joudumme tämän perinteisen ja juhlavan tapahtuman perumaan, mutta tärkeintä on nyt meidän ja läheistemme terveys. Onneksi pystymme kuitenkin tuomaan iloa ja juhlatunnelmaa valoilla kaupunkiimme kaikkien ihailtavaksi, sanoo tapahtumapäällikkö Saara Saarteinen Tampereen kaupungin tiedotteessa.

Lue lisää:

Katso video: Tampereen Keskustorin rakennukset saivat upean valaistuksen – jopa Kelan betonikuutiokin on kaunis

Suosittelemme sinulle