Hyppää sisältöön

Suomen ja Venäjän välinen junaliikenne käynnistyy jälleen – Allegro-juna palaa raiteille vielä ennen joulua

Helsingin ja Pietarin välillä liikennöivä Allegro-juna palaa liikenteeseen 12. joulukuuta. Henkilöjunaliikenne Suomen ja Venäjän välillä on ollut koronan vuoksi keskeytyksissä puolitoista vuotta.

Allegro-juna Lappeenrannan asemalla
Matkustamista Suomen ja Venäjän välillä rajoitetaan yhä. Matkaan pääsevät vain Suomen tai Venäjän kansalaiset. Kuva: Petri Kivimäki / Yle
Miina Sillanpää
Avaa Yle-sovelluksessa

Suomen ja Venäjän välinen junaliikenne käynnistyy puolentoista vuoden tauon jälkeen.

VR tiedottaa, että Helsingin ja Pietarin välillä kulkeva Allegro-juna alkaa kulkea 12. joulukuuta alkaen. Liput ovat tulleet myyntiin tänään, perjantaina. Juna kulkee maanantaista sunnuntaihin, kaksi vuoroa päivässä molempiin suuntiin.

Venäjä on allekirjoittanut henkilöjunaliikenteen avaamista koskevan asetuksen eilen, torstaina. Koronapandemian vuoksi Vainikkalan rajanylityspaikan kautta liikennöivät henkilöjunat ovat olleet tauolla keväästä 2020 asti. Vainikkalan rajanylityspaikka aukesi henkilöjunaliikenteelle jo 18. lokakuuta.

Lue lisää: Vainikkalan rajanylityspaikka avautuu: VR haluaa Allegrot liikkelle joulusesonkiin mennessä

Matkustamista Suomen ja Venäjän välillä rajoitetaan vielä. Matkustajien on oltava joko Suomen tai Venäjän kansalaisia ja heillä on oltava molempien maiden terveysviranomaisten vaatimat terveystodistukset.

Venäjälle päin matkustettaessa edellytetään todistusta negatiivisesta, alle kolme vuorokautta vanhasta koronatestituloksesta. Suomeen päin tultaessa matkustajalla on oltava EU:n hyväksymä koronarokotustodistus, todistus puolen vuoden sisään sairastetusta koronataudista tai negatiivinen koronatestitodistus.

Liikenteen jatkumista ennakoitiin jo marraskuun puolivälissä.

Lue lisää: Venäjä sallii junaliikenteen Helsingin ja Pietarin välillä joulukuussa – VR: Tarkkaa päivämäärää ei ole vielä lyöty lukkoon

Suosittelemme