Hyppää sisältöön

Ruokolahden kunnanjohtajaksi valittu Anu Sepponen valitti virkasuhteen purkamisesta Itä-Suomen hallinto-oikeuteen

Anu Sepposen lisäksi kolme valtuutettua on tehnyt valituksen.

Rautalammen kunnanjohtaja Anu Sepponen.
Itä-Suomen hallinto-oikeuteen on saapunut käsiteltäväksi Anu Sepposen toinen valitus kunnanjohtajahaustaan. Kuva: Antti Karhunen / Yle
Tanja Hannus

Ruokolahden kunnanjohtajaksi valittu Anu Sepponen on valittanut virkasuhteensa purkamisesta Itä-Suomen hallinto-oikeuteen.

Valitus saapui Itä-Suomen hallinto-oikeuteen perjantaina.

Anu Sepposen asianajaja Aleksi Välikangas viestitti Ylelle 25. marraskuuta, että Sepponen tulee valittamaan päätöksestä. Pääperusteena on se, ettei kunnalla ole viranhaltijalain mukaista erittäin painavaa syytä virkasuhteen purkamiselle.

Virkasuhde purettiin 2. marraskuuta.

Anu Sepponen valitti ensimmäisen kerran kunnanjohtajahaustaan Itä-Suomen hallinto-oikeuteen viime vuonna marraskuun puolivälissä. Tuolloin Anu Sepposen valitus koski Ruokolahden kunnanvaltuuston päätöstä johtajasopimuksesta sekä lokakuun päätöstä, jossa todettiin, että kunnanjohtajan valintapäätös on rauennut ja virka julistetaan uudestaan haettavaksi.

Valituksen perusteet olivat samat kuin aiemminkin eli ne liittyivät palkasta ja työehdoista sopimiseen.

Valitus voivat tarkoittaa sitä, että Ruokolahden uuden kunnanjohtajan vakinaistaminen saattaa siirtyä. sillä voimassa olevaa virkaa ei voi ottaa vastaan, jos päätöksestä on meneillään valitus.

Ruokolahden uusi kunnanjohtaja aloittaisi näin työnsä väliaikaisella sopimuksella.

Myös valtuutetuilta valitus

Asiasta jätettiin perjantaina oikeuteen myös toinen valitus. Sen ovat allekirjoittaneet valtuutetut Vesa Kokkonen (sd.), Toivo Launiainen (kok.) ja Viljo Rautio (ps.).

Vesa Kokkosen mukaan valtuutetut perustelevat valitustaan muun muassa kokousmenettelyllä ja valtuustolle toimitettujen asiakirjojen puutteilla.

Lue lisää:

Etelä-Saimaa: Anu Sepponen valitti kunnanjohtajahaustaan hallinto-oikeuteen – uuden kunnanjohtajan vakinaistaminen saattaa siirtyä

Hallinto-oikeuden ratkaisu johti erikoiseen tilanteeseen pienessä Ruokolahden kunnassa – kunnanjohtajan syrjäytys kumottiin, mutta uusi on jo valittu

Korjattu 7.12.21 klo 11.59: Lisätty sanat "viime vuonna" kohtaan, jossa puhuttiin ensimmäisestä valituksesta hallinto-oikeuteen.

Täydennetty 7.12. klo 16.49: Lisätty tieto toisesta eli valtuutettujen tekemästä valituksesta ja vaihdettu ingressi.

Suosittelemme sinulle