Hyppää sisältöön

Ranualainen Mandi Koskela voitti tankotanssin MM-hopeaa

Syksyllä Mandi Koskela voitti myös junior A -sarjan suomenmestaruuden.

Mandi Koskela tulostaulun edessä.
Tankotanssin MM-hopeamitalisti, ranualainen Mandi Koskela iloitsi erityisesti siitä, että pääsi esiintymään Italiassa liveyleisön edessä. Kuva: Satu Myllymäki
Risto Koskinen

Ranualainen Mandi Koskela on voittanut tankotanssin MM-hopeaa viikonloppuna Italiassa järjestetyissä maailmanmestaruuskisoissa. 12-vuotias Koskela kilpaili A-juniorien sarjassa.

Syksyllä myös SM-kultaa voittanut Koskela on menestyksestään iloinen, mutta myös hieman hämmentynyt.

– Tuntuu ihan mahtavalta, mutta mä en vielä ihan usko sitä, se ei tunnu todelta. Tämä on iso juttu minulle kun MM-kisat on kuitenkin tankotanssin suurimmat kisat, sanoo Koskela.

Menestyksen lisäksi Koskela iloitsi, että pääsi esiintymään Italiassa liveyleisön edessä. Korona-aikana kun osa kisoista on järjestetty etänä videoesityksinä.

– Se oli siistiä, koska sytyn aina lavalla kun paikalla on yleisöä. Oli mukavampaa esiintyä livenä kun video on vähän tylsä, hymyilee Koskela.

Mielessä siintää jo maailmanmestaruus

Tulevaisuuden tavoitteetkin ovat jo selvillä.

– Tavoitteena on voittaa SM-kisat seuraavanakin vuonna ja pääsisin myös MM-kisoihin. Siellä sitten jos pääsisi parantamaan tulosta niin, että olisi siellä ykkösmitalilla.

Tankotanssi on akrobatiaa, notkeutta, voimaa ja esiintymiskykyä yhdistävä urheilulaji, jossa urheilija arvioidaan pisteyttäen esityksen pakollisten liikkeiden vaikeustaso, tekninen suorituspuhtaus ja esityksen taiteellinen taso.

Suomen maajoukkueessa oli kaikkiaan 25 tankotanssijaa. Lappilaisista Italian MM-kisoihin osallistuivat Koskelan lisäksi myös Marianna Kettunen (7.), Helmi Korpi (14.) ja Satu Myllymäki (7.).

Lisää Lapin uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme sinulle