Hyppää sisältöön

Oulun yliopiston Raksila-aikeista kysyttiin korkeakoulun tutkijoilta ja opettajilta: valtaosa vastanneista pitää Linnanmaata parhaana vaihtoehtona

Oulun yliopiston akateemiset -yhdistys kysyi jäseniltään keskustakampuksesta. Noin 30 prosenttia vastasi kyselyyn, ja heistä lähes 80 prosenttia piti nykyistä sijaintia parhaana oman tieteenalan koulutukselle ja kehitykselle.

Oulun yliopisto
Moni yliopistotutkija ja -opettaja pitää tieteenalansa kannalta parhaana vaihtoehtona nykyistä sijaintia Linnanmaalla. Kuva: Paulus Markkula / Yle
Risto Ukkonen
Avaa Yle-sovelluksessa

Oulun yliopiston muuttoaikeet Raksilaan arveluttavat huomattavaa osaa tutkimus- ja opetushenkilöstöä. Oulun yliopiston akateemiset -yhdistys kysyi jäsenistöltään kantoja korkeakoulun muuttosuunnitelmiin.

Tieteentekijöiden liiton paikallisyhdistyksessä on lähes 600 jäsentä, joista kyselyyn vastasi noin 30 prosenttia eli yli 170 asiantuntijaa. Heistä lähes 80 prosenttia on sitä mieltä, että Linnanmaan kehittäminen olisi paras vaihtoehto oman tieteenalan koulutukselle ja kehittämiselle.

Keskustaan muutolla koettiin olevan myönteisimmät vaikutukset yhteiskunnalliseen vuorovaikutukseen. Kyselyssä oli mahdollista vastata myös laajemmin aiheen tiimoilta. Avovastauksissa tuotiin ilmi nykyisiin tiloihin ja houkuttelevuuteen liittyviä ongelmia, mutta toisaalta myös keskustakampuksen hinta ja vaihtelevat perustelut arveluttivat vastaajia.

Kyselyyn annettiin yli 120 avovastausta. Selvityksen tehneen yhdistyksen mukaan useissa vastauksissa tuotiin esille konferenssikeskuksen tai tiedekulma-tyyppisen paikan tarve keskustan läheisyydessä.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme