Hyppää sisältöön

Joensuulaista miestä epäillään osallisuudesta valtakunnalliseen huumevyyhteen – hankki huomattavan määrän amfetamiinia ja Subutexia

Poliisin esitutkinnan mukaan huumeita oli välitetty salatun viestisovelluksen kautta.

Poliisiauto Itä-Suomen poliisilaitoksen pihalla
Itä-Suomen poliisi on tutkinut epäiltyjä huumerikoksia kesästä lähtien. Kuva: Sami Takkinen / Yle
Pauliina Tolvanen

Itä-Suomen poliisi on kesästä lähtien selvittänyt laajaa huumevyyhteä, jossa keskeisenä epäiltynä on noin 40-vuotias joensuulainen mies. Esitutkinta on nyt valmis ja sen perusteella poliisi epäilee joensuulaista miestä törkeistä huumausainerikoksista.

Esitutkinnan mukaan joensuulaismies oli hankkinut useita kiloja amfetamiinia sekä huomattavan määrän Subutex-tabletteja. Huumeita oli välitetty salatun Sky Ecc -viestisovelluksen kautta. Poliisi on takavarikoinut useita tuhansia euroja käteistä rahaa sekä vähäisen määrän huumausaineita.

Joensuun seudulle oli toimitettu ainakin kolme huumausaine-erää. Rikokset ovat tapahtuneet loppuvuoden 2020 ja viime kevään aikana. Poliisin mukaan tapaus kytkeytyy laajaan valtakunnalliseen huumerinkiin.

Joensuussa tapaukseen liittyen on ollut vangittuna kaksi miestä: Noin 40-vuotias joensuulaismies on edelleen vangittuna. Toinen epäilty, noin 30-vuotias joensuulaismies, on ollut vangittuna esitutkinnan aikana.

Asia etenee seuraavaksi syyteharkintaan. Mahdolliset syytteet on nostettava 17. tammikuuta mennessä.

Suosittelemme sinulle