Hyppää sisältöön

Taas uusi kuvaamisjupakka – salibandyn MM-kisojen jury perui Suomen saaman varoituksen

Suomi kohtaa tänään salibandyn miesten MM-kisojen puolivälierissä Slovakian. Suora lähetys Ylen kanavilla kello 18.30.

Sverige gör mot Lettland i VM i innebandy.
Jury antoi alun perin Suomelle varoituksen Ruotsin ja Latvian välisen ottelun kuvaamisesti. Jury perui varoituksen. Kuva: Lehtikuva
STT Urheilu
Avaa Yle-sovelluksessa

Suomi kohtaa salibandyn MM-kisojen puolivälierässä Slovakian keskiviikkona. Suora lähetys ottelusta TV2:ssa kello 18.30 alkaen.

Salibandyn miesten MM-kisojen tuomarineuvosto on perunut varoituksen, jonka se oli antanut Suomen joukkueelle. Jury oli alun perin ollut siinä uskossa, että Suomen joukkue oli kuvannut sääntöjen vastaisesti Ruotsin ottelua Latviaa vastaan.

MM-turnauksen jury oli määrännyt Suomen joukkueelle kirjallisen varoituksen katsottuaan, että Suomen joukkueeseen kuuluva henkilö olisi kuvannut Ruotsin ja Latvian välistä alkusarjaottelua matkapuhelimellaan.

Suomen joukkue vaati varoituksen kumoamista perusteettomana. Tällöin jury myönsi, että väitetystä rikkeestä on vain aihetodisteita. Isäntäjoukkue ei tyytynyt varoitukseen, vaan vaati yhä sen kumoamista. Asian selvittelyssä kävi ilmi, että jury oli rikkonut Kansainvälisen salibandyliiton IFF:n sääntöjä, koska Suomen joukkuetta ei oltu kuultu ennen varoituksen määräämistä.

Loppujen lopuksi jury perui varoituksen. Sääntöjen vastaisesta kuvaamisesta ei ollut näyttöä.

– Kiitos jurylle siitä, että heillä oli selkärankaa vetää alkuperäinen, virheellinen päätöksensä takaisin. Se vaatii kanttia. Me emme ole rikkoneet turnauksen sääntöjä missään vaiheessa. Siksi meille oli periaatekysymys saada asiaan oikeudenmukainen ratkaisu. Meidän puolesta asia on loppuunkäsitelty, ja keskitymme peleihin jatkossa, kommentoi Suomen joukkueenjohtaja Oskari Saari tiedotteessa.

Joukkueilla, kuten yleisölläkin, ovat käytössään monikameratuotantona kuvatut tallenteet kaikista otteluista.

Kisojen alkupäivinä jury oli tutkinut tapausta, jossa kentän laidalla oli ollut Ruotsin harjoitusten aikana 2. joulukuuta GoPro-kamera. Laite osoittautui lattian rakentamiseen osallistuneen kisaorganisaation ulkopuolisen henkilön kameraksi, jonka hän kertoi unohtaneensa paikalle. Ruotsi kritisoi kameraa ja arveli sen olevan Suomen joukkueen.

Suomi kohtaa tänään Slovakian puolivälierässä. Turnauksen välierät pelataan perjantaina ja mitalipelit lauantaina.

Lue myös:

Isyys opetti Lassi Torisevalle, 27, tärkeän asian elämästä – siksi hän osaa suhtautua uransa kovimpaan paikkaan salibandyn MM-kotikisoissa

Ruotsi syytti vakoilusta, mutta Suomi voitti pelin – salibandymiehet kukistivat MM-kisojen päävastustajan, Ville Lastikka iski hattutempun

Suosittelemme