Hyppää sisältöön

Hurja lumisade siirsi Atalantan ja Villarrealin pelin, Barcelona putosi – nämä joukkueet jatkoon Mestarien liigassa: lue tietopankki neljännesvälieristä

Kaikki Mestarien liigan jatkopaikat on nyt jaettu – yhtä lukuunottamatta. Katso tästä jutusta tiivistettynä ne joukkueet, jotka pääsivät jatkoon.

Atalantan ja Villarrealin peli jouduttiin siirtämään rankan lumisateen vuoksi. Kentänhoitaja yrittää putsata lunta lehtipuhaltimella.
Bergamossa kenttää hoitaneilla työntekijöillä oli edessään toivoton urakka. Lehtipuhaltimet ja lumikolat eivät riittäneet, joten peli oli pakko siirtää torstaille. Kuva: Getty Images
Micke Suopuro
Avaa Yle-sovelluksessa

Jalkapallon miesten Mestarien liiga on yhtä ottelua vaille taputeltu alkulohkojen osalta. Ainoa vielä pelaamatta oleva ottelu on Atalantan ja Villarrealin välinen F-lohkon päätöspeli.

Syy tähän on luminen: Bergamossa ei pystytty keskiviikkona pelaamaan lainkaan, sillä rankka lumisade teki nurmesta pelikelvottoman.

Ottelu on tarkoitus pelata torstaina kello 20.00 alkaen. Sääennusteen mukaan torstaina ei pitäisi enää sataa lunta – ainakaan yhtä rankasti.

Päivitetty kello 0.10: Korjattu ottelun alkamisajaksi kello 20.00 aiemman kello 17.30 sijaan.

Lohkon toisessa pelissä Manchester United varmisti lohkovoittonsa pelattuaan tasan Young Boysin kanssa.

Päätuomari Anthony Taylor tarkastaa kenttää Atalantan ja Villarealin ottelun alla.
Päätuomari Anthony Taylor tarkastaa kenttää Atalantan ja Villarealin ottelun alla. Kuva: Getty Images

Barcelona tylysti ulos jatkosta

FC Barcelonan sysimusta kausi sai uuden käänteen vielä huonompaan suuntaan, sillä joukkue tipahti jatkosta Mestarien liigassa. Bayern München siirtyi jo avauspuoliajalla kahden maalin johtoon Thomas Müllerin ja Leroy Sanen maaleilla.

Samaan aikaan Benfica teki avauspuolikkaalla kaksi maalia Dynamon verkkoon. Barcelonan oli siis pakko hakea voittoa, missä se ei onnistunut. Peli päättyi 3–0.

Barcelonan kausi on ollut surkea. Suurseura on kotimaansa pääsarjassa vasta seitsemäntenä. Europelejä joukkue jatkaa vielä Eurooppa-liigassa.

Chelsean lohkovoitto karkasi lisäajalla, Jordanin punainen pilasi Sevillan unelman

Nolosti kävi myös H-lohkossa Chelsealle. Lontoolaisseura oli kiinni lohkovoitossa vielä lisäajalle asti, mutta Zenit nousi tasoihin kotikentällä. Näin ollen Malmön kukistanut Juventus nousi lohkovoittoon.

Chelsean Romelu Lukaku ja Zenitin Jaroslav Rakitsi tavoittelevat palloa.
Romelu Lukaku (vas.) teki Chelsealle yhden maalin. Maalilla lontoolaiset nousivat pelissä tasoihin. Kaksi maalia tehnyt Timo Werner vei Chelsean vielä johtoon, mutta Zenitin tasoitus lisäajalla merkitsi karua tasapeliä numeroin 3–3. Kuva: Getty Images

Päätöskierros oli erityisen jännittävä G-lohkon kannalta, sillä kaikilla joukkueilla oli ennen illan pelejä mahdollisuus jatkopaikkaan. Ranskalainen Lille varmisti upean lohkovoiton lyömällä Wolsburgin vieraissa tylysti 3–1.

Salzburg puolestaan murskasi Sevillan unelman jatkopaikasta. Itävaltalaisseura siirtyi toisella puoliajalla johtoon Noah Okaforin osumalla. Sevilla joutui hakemaan viimeisen puolen tunnin ajan tasoitusta yhden miehen vajaalla, sillä Joan Jordan ajettiin kahdella keltaisella kortilla ulos. Jules Kounde oli karkaamassa, eikä Jordan nähnyt muuta vaihtoehtoa kuin karkurin pysäyttämisen.

Sevillan pelit jatkuvat tappion myötä Eurooppa-liigassa.

Katso alta kaikki joukkueet, jotka selvisivät alkulohkosta jatkoon neljännesvälieriin. Parit arvotaan maanantaina. Ainoastaan F-lohkon lopputilanne on yhä avoin.

A-lohko

Jatkoon: Manchester City, PSG
Eurooppa-liigaan: RB Leipzig

B-lohko

Jatkoon: Liverpool, Atletico Madrid
Eurooppa-liigaan: FC Porto

C-lohko

Jatkoon: Ajax, Sporting
Eurooppa-liigaan: Dortmund

D-lohko

Jatkoon: Real Madrid, Inter
Eurooppa-liigaan: Sheriff

E-lohko

Bayern München–Barcelona: 3–0
Benfica–Dynamo: 2–0

Jatkoon: Bayern, Benfica
Eurooppa-liigaan: Barcelona

F-lohko

Manchester United–Young Boys: 1–1
Atalanta–Villarreal: Siirrettiin torstaille

Jatkoon: ManU
Eurooppa-liigaan:

Panokset: Atalanta nousee voitolla kakkoseksi ohi Villarrealin.

G-lohko

Wolfsburg–Lille: 1–3
Salzburg–Sevilla: 1–0

Jatkoon: Lille, Salzburg
Eurooppa-liigaan: Sevilla

H-lohko

Juventus–Malmö: 1–0
Zenit–Chelsea: 3–3

Jatkoon: Juventus, Chelsea
Eurooppa-liigaan: Zenit

Näin neljännesvälieräparit arvotaan

Mestarien liigassa siirrytään seuraavaksi jatkopelien pariin. Parit arvotaan tulevana maanantaina 13. joulukuuta.

Lohkovoittajat kohtaavat kaksivaiheisissa neljännesvälierissä lohkokakkoset. Parit arvotaan, mutta arvontaa ohjaa yksi ohjenuora: saman maan joukkueet eivät voi kohdata toisiaan vielä tässä vaiheessa.

Esimerkiksi hallitseva mestari Chelsea voi saada näin lohkokakkosena vastaansa neljännesvälierissä joko Real Madridin, Bayern Münchenin, Ajaxin tai Lillen – ei Liverpoolia, Unitedia tai Cityä.

Neljännesvälierät pelataan helmikuussa. Avausosat pelataan 15–16.2. ja toiset osat 22.–23.2.

Lue myös:

Malmö ja Niklas Moisander juhlivat Ruotsin mestaruutta – loppuratkaisu jäi maalieron varaan, fanit ryntäsivät kentälle

Suosittelemme sinulle