Hyppää sisältöön

Lauri Markkanen heitti 14 pistettä entistä seuraansa vastaan – "Meillä on aina hauskaa, kun pelaamme tällä tavalla"

Lauri Markkanen kehui Bulls-pelin jälkeen joukkueensa tulokastähti Evan Mobleya.

Lauri Markkanen puolustaa Nikola Vucevicia vastaan. Kuva: Getty Images
STT Urheilu

Cleveland Cavaliersin Lauri Markkanen oli joukkueensa kolmanneksi paras pistemies, kun Cavaliers kukisti NBA-koripalloliigassa suomalaisen entisen seuran Chicago Bullsin selvästi 115–92. Uransa neljä ensimmäistä NBA-kautta Bullsissa pelannut ja täksi kaudeksi Clevelandiin siirtynyt Markkanen heitti kotiottelussa 14 pistettä, otti yhden levypallon ja antoi yhden korisyötön.

Cavaliers on esittänyt alkukaudella pirteitä otteita, ja Chicagoa vastaan kuusi joukkueen pelaajaa ylsi kaksinumeroiseen pistesaaliiseen. Takamies Darius Garland heitti 24 pistettä, ja tulokassentteri Evan Mobley kirjasi 16 pistettä, yhdeksän levypalloa ja viisi blokkia.

Mobley, 20, on yltänyt uransa 22 ensimmäisessä NBA-ottelussa 300 pisteeseen ja 40 blokkiin. Vastaavaan on Cavaliersin seurahistorian tulokaspelaajista pystynyt vain John "Hot Rod" Williams kaudella 1986–87.

– Olemme olleet harjoitusleirillä vastapuolella, kun hän on blokannut heittojamme. Sitä Evan tekee, Markkanen nauroi ESPN:n mukaan.

Cavaliersin Jarrett Allen rohmusi 13 pistettä ja 12 levypalloa. Joukkueen konkaripelaajista Kevin Love ja Ricky Rubio tekivät kumpikin 11 pistettä.

– Meillä on aina hauskaa, kun pelaamme tällä tavalla, Mobley innostui.

Painetta vastustajalle

Kaksi edellistä otteluaan vahvoille Utah Jazzille ja Milwaukee Bucksille hävinnyt Cleveland nousi voitolla itälohkon seitsemännelle sijalle.

– Me todella halusimme ottaa tämän voiton ja laittaa heille (Chicagolle) painetta. Evan johti joukkoja, mikä on hyvä asia. Haluamme, että hän pelaa aggressiivisesti, Cavaliersin päävalmentaja J.B. Bickerstaff tuumi.

Bulls on lohkossa toisena, mutta kärsi ottelussa pahoista poissaoloista. Joukkueen ykköspistemies DeMar DeRozan ja takamiehet Coby White, Matt Thomas ja Javonte Green olivat poissa liigan koronaprotokollan takia.

Sivussa olivat myös monikäyttöinen Alex Caruso sekä viime kauden tulokaspelaaja Patrick Williams.

Lue myös:

Lauri Markkasen Cleveland huippuvireessä – jo neljäs voitto putkeen

Suosittelemme sinulle