Hyppää sisältöön

Poliisi aloitti rikostutkinnan suksivoidetehtaan tulipalosta ja selvittää, oliko kyseessä työturvallisuusrikos ja vammantuottamus

Tulipalossa yksi henkilö loukkaantui vakavasti ja tuotantorakennus tuhoutui täysin. Joensuussa oli voimassa vaaratiedote palavien kemikaalien vuoksi.

Pelastajia sammuttamassa tulipaloa lumisella pihalla.
Suksivoidetehdas tuhoutui täysin tullipalossa. Kuva: Ari Tauslahti / Yle
Tarja Laitinen
Avaa Yle-sovelluksessa

Itä-Suomen poliisin on käynnistänyt esitutkinnan, jossa selvitetään viikko sitten tiistaina Joensuun Käpykankaalla sattuneen tulipalon syttymissyitä.

Tulipalon jälkeen tulipalon tuktinta käynnistyi palonsyyn selvittämisenä.

Poliisin tapahtuneesta saamat tiedot johtivat esitutkinnan käynnistämiseen epäillystä työturvallisuusrikoksesta sekä vammantuottamuksesta. Yksi henkilö sai tulipalossa vakavia vammoja.

Tulipalo sai poliisin mukaan alkunsa tehtaan tuotantotiloissa. Tiloissa oli säilytetty sekä käsitelty tulenarkoja aineita ja tarvikkeita.

Poliisin mukaan esitutkinnan tässä vaiheessa on syytä epäillä, että tulipalon syttymiseen ja siitä aiheutuneisiin henkilövahinkoihin ovat vaikuttaneet tuotantotiloissa käytetyt aineet, tarvikkeet, työmenetelmät tai näiden yhteisvaikutus.

Esitutkinnassa selvitetään, ovatko tuhoutuneen tehtaan tuotantotilojen rakenteet sekä yleiset työskentelyolosuhteet ja henkilökunnan suojavarusteet, tuotantovälineet, tulenarkojen aineiden ja välineiden käsittelyn käytännöt olleet turvallisilla ja lain määräämillä tasoilla.

Lisäksi poliisi selvittää, ovatko tehtaan toiminnan valvonta ja ohjeistus olleet turvallisella ja lain silmissä riittävällä tasolla.

Poliisi ei tässä vaiheessa tarkenna rikoksesta epäiltyjen, asianomistajien taikka muiden tutkintaan liittyvien henkilöiden määrää eikä muita yksilöiviä asioita.

Poliisi tekee esitutkinnassa sekä palonsyyn selvittämisessä yhteistyötä muiden viranomaisten sekä keskeisten yhteistyökumppaneiden kanssa.

Vauhti Speed Oy:n toimitusjohtaja Esa Puukilainen kaataa Vauhti Speedin käsidesiä kädelleen.
Suksivoidetehtaalla valmistettiin myös käsidesiä. Kuva: Ari Haimakainen / Yle

Poliisi tiedotti rikostutkinnan alkamisesta torstai-iltapäivänä.

Lue lisää:

Suksivoidetehtaan palon arvellaan lähteneen liuotinvarastosta, sammutus jatkuu – toimitusjohtaja: "Varmaankin miljoonaluokan kokonaisvahingot"

Suksivoidetehdas valmistaa pian 20 000 pulloa käsidesiä päivässä – moni suomalaisyritys on muuttanut tuotantoaan käsidesipulan helpottamiseksi

Suosittelemme sinulle