Hyppää sisältöön

Turku tarjoaa apua koronapassin käyttöönotossa – passia kysytään kaupungin palveluissa perjantaista alkaen

Lounais-Suomen aluehallintovirasto päätti eilen, että koronapassin käyttöönottoa laajennetaan. Avin päätöksessä asiakastilojen sallittua henkilömäärää rajoitetaan, mutta rajoituksista voi vapautua, mikäli paikalla tarkastetaan koronapassi.

Omakanta verkkopalvelun etusivu.
Koronapassi ladataan ensisijaisesti Omakanta-palvelusta verkkopankkitunnuksia käyttämällä. Kuva: Antro Valo / Yle
Eino Kossila

Turku ottaa koronapassin käyttöön valtaosassa kaupungin palveluita ja yleisötilaisuuksissa aluehallintoviraston eilen tekemän päätöksen mukaan. Esimerkiksi sisäliikuntapaikoissa, kulttuuritiloissa ja kaupungin museoissa kysytään jatkossa koronapassia. Liikuntapalvelut kertoo liikuntapaikkoihin ja harrastustoimintaan liittyvistä yksityiskohdista vielä tarkemmin perjantaina.

Koronapassia ei oteta käyttöön kirjastoissa ja nuorisopalvelujen tiloissa. Poikkeuksena ovat näissä järjestettävät yli 20 henkilön yleisötilaisuudet.

Kaupunki tarjoaa apua koronapassin käyttöön. Passin lataamiseen ja tulostamiseen saa apua kirjastoissa, Impivaaran uimahallissa sekä Kauppatorin ja Skanssin Monitori -palvelupisteissä.

Näistä paikoista saa apua passin hankkimiseen, kun mukana on omat verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenne joilla Omakanta-palveluun pääsee kirjautumaan.

Jos verkkopankkitunnuksia ei ole käytössä, saa koronapassin Turun kaupunginsairaalan pääaulasta koronapassipisteeltä, joka avautuu tiistaina 14. joulukuuta.

Tartuntatautien valvonta Mäntymäen terveysaseman yhteydessä auttaa koronapassiasioissa henkilöitä, joilla ei ole pysyvää suomalaista henkilötunnusta sekä ulkomailla asuvia turkulaisia.

Kaupunki korostaa että koronapassin lataamiseen tai tulostamiseen liittyvissä asioissa ei tule soittaa Turun kaupungin terveysasemille, jotta terveysasemien ajanvaraus- ja neuvontapuhelin ei ruuhkaudu entisestään.

Aiheesta voi keskustella lauantaihin 11. joulukuuta kello 23 asti.

Suosittelemme sinulle