Hyppää sisältöön

Kryptovaluuttahuijarit kaappasivat Intian pääministeri Narendra Modin Twitter-tilin

Modin tililtä julkaistussa viestissä väitettiin, että Intian hallitus alkaisi jakaa bitcoinia kansalaisille. Viestiin oli lisätty huijauslinkki. Intia aikoo kiristää kryptovaluuttojen sääntelyä.

Narendra Modi.
Intian pääministeri Narendra Modi puhui medialle Delhissä 29. marraskuuta 2021. Kuva: EPA-EFE/All Over Press
Mikko Leppänen

Intian pääministeri Narendra Modin Twitter-tili hakkeroitiin sunnuntaina. Hakkerit julkaisivat Modin nimissä viestin, jonka mukaan Intia olisi hyväksynyt bitcoinin lailliseksi maksuvälineeksi ja jakaisi kryptovaluuttaa kansalaisille.

Modi on innokas Twitterin käyttäjä. Uutistoimisto AFP:n mukaan hänellä on vallassa olevista poliitikoista maailman eniten seuraajia palvelussa. Modin virallista tiliä seuraa yli 73 miljoonaa ihmistä.

Modin tililtä julkaistussa viestissä väitettiin, että Intian hallitus olisi ostanut 500 bitcoinia ja alkanut jakaa osia niistä maan asukkaille. Viestiin oli lisätty huijauslinkki.

Valeviesti poistettiin nopeasti. Pääministerin toimisto tviittasi, että Modin tili oli "vaarantunut vähän aikaa" ja Twitter on jo palauttanut hallinnan pääministerille.

Kyseessä oli toinen kerta, kun Modin Twitter-tili hakkeroitiin. Viime vuonna hänen tilinsä kaapattiin ja sen kautta lähetettiin viesti, jossa ihmisiä kehotettiin lahjoittamaan rahaa huijausrahastoon.

Kryptojen sääntely kiristymässä Intiassa

Intia valmistautuu parhaillaan kiristämään kryptovaluuttojen treidaamiseen liittyvää sääntelyä. Uuden lakialoitteen odotetaan tulevan parlamentin käsittelyyn tässä kuussa. Aloitteen sisällöstä ei ole tarkkaa tietoa.

Intian kryptovaluuttamarkkinat ovat kasvaneet nopeasti sen jälkeen, kun maan korkein oikeus kumosi viime vuonna edellisen alan toimintaan liittyneen kiellon. Paikalliset kryptopörssit ovat esimerkiksi palkanneet mainoksiinsa Bollywood-näyttelijöitä ja krikettitähtiä.

Modi sanoi marraskuussa, että kryptovaluutat voivat pilata nuorison. Maan keskuspankki on varoittanut toistuvasti, että kryptot voivat aiheuttaa uhkan taloudelliselle vakaudelle.

Lue lisää:

Kaduille on ilmaantunut luvattomia kryptovaluuttojen mainoksia – taustalla usein "pump and dump" -juoni, joka olisi osakemarkkinoilla laiton

El Salvadorin päätös tehdä bitcoinista virallinen valuutta on enemmän julkisuustemppu kuin rahapoliittinen ratkaisu

Suosittelemme sinulle