Hyppää sisältöön
Max Verstappen ja Red Bull juhlivat F1-mestaruutta
Red Bull ja Max Verstappen pääsivät juhlimaan hurjan käänteen jälkeen. Kuva: Getty Images

Verstappen nousi mestariksi viime hetkillä, Bottas ja Hamiltonin uusi tallitoveri tylyttivät: "Tätä ei voi hyväksyä" – täältä löydät dramaattiset käänteet

Max Verstappen kukisti Mercedeksen Lewis Hamiltonin huimalla tavalla. Seurasimme hetki hetkeltä kisaa. Jälkipelit ovat käynnissä.

Simo Arkko
Roope Visuri

F1-kisan tärkeimmät

Simo Arkko

Kiitos kaikille seurasta!

Uskomaton F1-kausi on päättynyt Max Verstappenin mestaruuteen.

On aika hiljentyä myös jälkihyöryjen osalta. Kiitos kaikille seurasta ja oikein mukavaa sunnuntai-iltaa!

Simo Arkko

Räikkönen C Morelle: "Elämä jatkuu"

Kimi Räikkösen kilpailu päättyi keskeytykseen. Hän oli tästä huolimatta iloisena C Moren haastattelussa.

– Ihan hyvät fiilikset. Totta kai olisi voinut eri lailla loppua, mutta ei sillä ole oikeastaan väliä. Ihan mukavaa, Räikkönen tiivisti.

Useat tallit ja kuljettajat ovat huomioineet Räikköstä viikonlopun aikana. Räikkönen myönsi kerrankin, että huominosoitukset tuntuivat kivalta.

– En ole ehkä se oikea ihminen, joka niistä tykkää. Oli tietenkin kiva nähdä kaikkia. Täällä on paljon tuttuja ja kaverietaon tullut vuosien varrella, muistoja ja muuta. Ihan kiva, että tulee päätökseen ja pystyy jatkamaan niin sanottua normaalia elämää.

Räikkönen hymyili haastattelussa useita kertoja vapautuneesti.

– Elämä jatkuu tästä. Enemmänkin olen aina arvostanut normaalia elämää ja omaa aikaa siellä. Ihan kiva, että pääsen nauttimaan siitä.

Simo Arkko

Bottasta harmitti kisan loppu: "Lewis olisi ansainnut voiton

Valtteri Bottaksen viimeinen kilpailu Mercedeksellä päättyi kuudenteen sijaan.

– Päällimmäisenä mielessä, että saimme merkkimestaruuden. Täytyy sanoa, että harmittaa Lewisin puolesta. Hän olisi ansainnut voiton, Bottas kommentoi C Moren lähetyksessä.

– Lewis kontroloi kisaa melkein loppuun asti. Hänellä oli huonoa tuuria turva-auton takia. Tällaista on kilvanajo.

– En viittinyt ottaa kauheasti riskejä. Tiesin, että minun täytyy saada muutama piste, että varmistamme merkkimestaruuden. Se oli päivän päätavoite.

Simo Arkko

Verstappenin mestaruus aiheuttaa porua

Lewis Hamilton näytti ajavan ylivoimaisesti mestariksi. Kilpailun keskeyttänyt Hamiltonin ensi kauden tallikaveri George Russell kommentoi Twitterissä, ettei tätä voi hyväksyä.

– Max on fantastinen kuljettaja, ja hänellä on ollut uskomaton kausi. Kunnioitan häntä valtavasti, mutta tapahtunutta on täysin mahdoton hyväksyä. En voi uskoa sitä, mitä me juuri näimme, Russell kirjoitti Twitterissä.

Roope Visuri

Jukka Mildhin pika-analyysi: "Mersulle massiivinen henkinen tappio"

Yle Urheilun F1-asiantuntijan Jukka Mildh arvioi, miten Red Bull pystyi kepittämään Max Verstappenin johdolla Lewis Hamiltonin. Mestaruushan ratkesi osaltaan, kun Verstappen pääsi tuoreemmilla renkailla Hamiltonin ohi. Verstappen pääsi ylipäätänsä Hamiltonin lähelle, kun Nicholas Latifi keskeytti ja turva-autot tulivat radalle.

– Red Bull on todella nopea tekemään päätöksiä ja ottamaan riskejä. Mercedes laski tilanteen väärin vaikka tiesi Red Bullin merkittävän rengasedun kisan lopussa. Tunteikkaan de-briefin paikka! Mildh sanoi.

– Tänään Mersun tallimestaruus tuntuu heillä varmasti vain nippuna rahaa. Kuljettajamestaruuden häviäminen Red Bullille oli massiivinen henkinen tappio. Mutta tätä F1 on. Ja on jatkossakin.

Mildh uskoi, että Hamilton pystyisi loppukirillään nappaamaan kahdeksannen mestaruutensa.

– Kun Mercedes aloitti kehityskirinsä kaikkine moottorivaihtoineen ja auton kehityksineen, oli varma heidän ja Hamiltonin mestaruudesta. Lopulta kisa ratkesi oikeastaan ulkopuoliseen tekijään. Se pitää aina pitää mielessä. Mitä vaan voi tapahtua ja kaikessa ei data-analyysi ratkaise, Mildh päätti.

Simo Arkko

Tässä vielä viimeisen kisan tulokset

Verstappen ajoi voittoon, Hamilton oli toinen ja Sainz kolmas. Valtteri Bottas putosi lopun uusintalähdössä kuudenneksi.

Simo Arkko

Verstappen isänsä Jos Verstappenin kanssa

Max Verstappen isänsä Jos Verstappenin kanssa.
Max Verstappen isänsä Jos Verstappenin kanssa. Kuva: Getty Images

Max Verstappen kohtasi mestaruuden voittamisen jälkeen isänsä Jos Verstappenin. Verstappenin isä Jos on ollut tiiviisti mukana Verstappenin uralla.

Hän on ollut kilpailuissa varikolla Verstappenin mukana, ja silloin tällöin Josin reaktioita onkin kuvattu myös tv-lähetykseen.

– Tämä on hullua. Tavoittelin pienenä uraa F1-kuljettajana. Toivoin voittoja, podiumeja, ja Hollannin kansallislaulun kuulemista. Ja nyt olen täällä, maailmanmestarina, isäni kanssa, Verstappen totesi uudessa haastattelussa.

Isä Jos kommentoi poikansa mestaruutta ylpeänä.

– Olen todella ylpeä hänestä. Turva-auton takia pääsimme tähän tilanteeseen, mutta silti hänen täytyi ohittaa Hamilton. Tallilta oli loistava taktiikka ottaa hänet varikolle, Jos Verstappen kommentoi Sky Sportsille.

– Max oli tämän vuoden kuljettaja ja hän todella ansaitsee tämän mestaruuden.

Max Verstappen puolestaan kehui palkintojen jälkeisessä haastattelussa myös Lewis Hamiltonia.

– Lewis on ihmeellinen kuljettaja ja kilpailija. Mercedes teki tästä meille todella vaikeaa. Meillä oli vaikeita aikoja, mutta se on osa tätä lajia ja sen tunteita. Kaikki haluavat voittaa.

Simo Arkko

Hollannin kansallislaulu soi Abu Dhabissa

Juhlallisuudet ovat käynnissä. Max Verstsappen on noussut korkeimmalle korokkeelle hymyssä suin.

Simo Arkko

Verstappen: "Tämä on uskomatonta"

Verstappen:

– Tämä on uskomatonta. En tiedä, mitä sanoa. Vihdoinkin minulla oli hieman onnea. Minun on myös kiitettävä Checoa (Sergio Perez). Hän ajoi tänään sydämellään, Verstappen iloitsee ratahaastattelussa.

– Olen niin onnellinen. Tavoittemme oli voittaa mestaruus, ja nyt olemme sen saavuttaneet, Verstappen iloitsi.

Hamilton:

– Ensinnäkin isot onnittelut Maxille ja hänen tiimilleen. Teimme mielestäni uskomatonta työtä tänä vuonna. Annoimme kaikkemme, emmekä koskaan luovuttaneet. Ja se on tärkein asia, Hamilton kommentoi.

Suosittelemme