Hyppää sisältöön

Kuvernööri USA:n tornadojen uhrien etsinnöistä: ”Kansalliskaarti menee ovelta ovelle – paitsi että ovia ei enää ole”

Kentuckyssa sijaitsevan 10 000 asukkaan Mayfieldin pikkukaupungin on kuvailtu olevan kuin pommin jäljiltä.

Romahtaneita taloja kuvattuna Mayfieldin kaupungissa Kentuckyn osavaltiossa.
Tornadot aiheuttivat valtavaa tuhoa Mayfieldin pikkukaupungissa Kentuckyn osavaltiossa. Kuva: Tannen Maury/ EPA
Inka Haukka
Avaa Yle-sovelluksessa

Yhdysvalloissa kuudessa eri osavaltiossa epätoivoiset pelastustyöt jatkuvat perjantain tuhoisien tornadojen jäljiltä. Lähes sadan ihmisen pelätään kuolleen ja kymmeniä on yhä kateissa.

Pahinta tuhoa tornadot aiheuttivat Kentuckyn osavaltiossa, missä on vahvistettu ainakin 80 kuolonuhria. 10 000 asukkaan Mayfieldin pikkukaupungin on kuvailtu olevan kuin pommin jäljiltä. Kaupungissa tornadot tuhosivat kynttilätehtaan.

Tehtaan tiedottaja kertoi maanantain vastaisena yönä Suomen aikaa, että kahdeksan tehtaalla työskennelleen on vahvistettu kuolleen ja että kahdeksan ihmistä on yhä kateissa. Alun perin tehtaan raunioissa pelättiin olevan kymmeniä kuolonuhreja.

Kentuckyn kuvernööri Andy Beshear kertoi aiemmin, ettei tehtaan raunioista ole löytynyt yhtäkään eloonjäänyttä lauantain jälkeen..

Ainakin 300 kansalliskaartin jäsentä on lähetetty osavaltioon etsimään uhreja ja mahdollisia eloonjääneitä.

– He menevät ovelta ovelle – paitsi että monissa näistä yhteisöistä ei ole enää ovia. He liikkuvat raunioista raunioille, sanoi Beshear The New York Timesin mukaan.

Uutiskanava CNN kertoo, että Kentuckyssä oli sunnuntai-iltana paikallista aikaa yli 50 000 asukasta ilman sähköjä. Lisäksi juoksevasta vedestä on pulaa.

Kentuckyn lisäksi tornadot aiheuttivat hävitystä Arkansasissa, Illinoisissa, Mississippissä, Missourissa ja Tennesseessä.

Lisää aiheesta:

Presidentti Biden lupaa apua tornadojen tuhoista kärsineille osavaltioille – "Mitä tahansa tarvitaan"

Yli sadan ihmisen pelätään kuolleen Yhdysvalloissa riehuneiden tornadojen vuoksi – historian pahimmat tornadotuhot Kentuckyn osavaltiossa

Suosittelemme sinulle