Hyppää sisältöön

Hämeenlinnan palvelupiste Kastellissa on avautunut koronatodistuspiste

Koronatodistuspisteessä palvellaan niitä hämeenlinnalaisia, jotka eivät pysty itse tulostamaan tai lataamaan koronapassia Omakanta-verkkopalvelusta. Riihimäellä ja Forssassa koronapassiasiassa auttavat kirjastot.

Omakanta-palvelusta tulostettu koronatodistus rokotustietoineen.
Koronapassia kysytään muun muassa tapahtumissa ja ravintoloissa. Kuva: Silja Viitala / Yle
Anne-Maria Niskanen

Hämeenlinnassa on maanantaina avautunut koronatodistuspiste kaupungin palvelupiste Kastellissa. Pisteestä saa koronapassin eli todistuksen saaduista koronarokotuksista.

Koronatodistuspisteessä palvellaan niitä hämeenlinnalaisia, jotka eivät pysty itse tulostamaan tai lataamaan koronapassia Omakanta-verkkopalvelusta. Koronatodistuspiste toimii vuoronumeroperiaatteella, eikä sinne tarvitse varata aikaa.

Koronatodistuksen saa palvelupisteestä käymällä siellä paikan päällä henkilökohtaisesti, kunhan on muistanut ottaa mukaan kuvallisen henkilöllisyystodistuksen. Koronatodistuspiste on avoinna arkisin kello 9–12 ja 12.30–14.

Kirjastot palvelevat koronapassiasiassa

Riihimäellä puolestaan voi kirjastossa tulostaa koronapassin maksutta Omakannan sivuilta. Kirjastosta saa apua tulostukseen, mutta Omakantaa on tietoturvasyistä käytettävä omatoimisesti. Muistathan ottaa mukaasi kaiken tarvittavan, eli verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenteen, jotta pääset kirjautumaan itse Omakannan sivuille, muistutetaan Riihimäen kaupunginkirjastosta.

Myös Forssassa koronapassin voi tulostaa ilmaiseksi kaupunginkirjastolla. Koronapassin voi tulostaa kirjaston aukioloaikoina ja kirjaston henkilökunta avustaa tarvittaessa passin tulostuksessa, kerrotaan Forssan kaupungin nettisivuilla.

Lisää Kanta-Hämeen uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme sinulle