Hyppää sisältöön

Sanna Marin vastasi Elon Muskille Twitterissä – Musk julkaisi ensin vitsailevan meemin Marinista

Viime viikolla paljastui, että pääministeri Sanna Marin, puolustusministeri Antti Kaikkonen ja elinkeinoministeri Mika Lintilä eivät eristäytyneet korona-altistuksesta huolimatta.

Pääministeri Sanna Marin kommentoi viikonlopun yökerhokohua medialle 8. joulukuuta.
Pääministeri Sanna Marin (sd.) pyysi viime viikolla anteeksi sitä, että hän vietti iltaa yökerhossa, vaikka hän oli aiemmin istunut kokouksessa koronan saaneen ulkoministeri Pekka Haaviston (vihr.) kanssa. Kuva: Silja Viitala / Yle
Petteri Lindholm
Avaa Yle-sovelluksessa

Pääministeri Sanna Marin (sd.) vastasi Teslan toimitusjohtaja Elon Muskin Twitter-viestiin maanantaina.

Musk julkaisi sunnuntaina tviitin, jossa vitsaillaan Marinin viime viikon yökerhokohusta.

– Myös Suomi on cool, Marin kirjoitti Muskille, joka totesi, että "Marin vaikuttaa coolilta".

Marin jakoi viestinsä yhteydessä linkin Britannian yleisradion BBC:n juttuun, joka käsittelee Suomen valintaa maailman onnellisimmaksi maaksi.

Samalla Marin kuvaili Suomea "cooliuden" lisäksi pohjoismaiseksi hyvinvointivaltioksi, jonka tavoite on olla hiilineutraali vuoteen 2035 mennessä.

– Maailman onnellisimmat ihmiset asuvat Suomessa, Marin päätti Twitter-kirjoituksensa.

Muskin sunnuntaina julkaisemassa vitsailevassa tviitissä on usein verkossa kiertävä meemi, jossa mies huutaa yökerhossa naisen korvaan.

Kuvan alla on sananvaihto, jossa mies kysyy naisen ammattia. Muskin julkaisemassa meemikuvassa nainen vastaa olevansa Suomen pääministeri.

Muskin kommentti Marinin "cooliudesta" on vastaus Twitter-kommenttiketjun myöhempään viestiin, johon toinen Twitter-käyttäjä on liittänyt kuvan Marinista jakussa Trendi-lehden kuvassa.

Elon Musk tunnetaan ahkerasta tviittaamisesta. Hänen kirjoituksensa ovat toisinaan aiheuttaneet suuria muutoksia esimerkiksi Muskin johtaman Teslan osakekurssiin.

Musk on talouslehti Forbesin mukaan maailman rikkain ihminen.

Marin, Lintilä ja Kaikkonen eivät eristäytyneet altistumisesta huolimatta

Muskin tviitin taustalla on pääministeri Marinin yökerhoilta joulukuun alussa.

Marin istui tuolloin iltaa yökerhossa, vaikka hän oli aiemmin ollut samassa kokouksessa ulkoministeri Pekka Haaviston (vihr.) kanssa, jolla todettiin koronatartunta.

Viime viikon keskiviikkona Marin pyysi toimintaansa anteeksi ja totesi, että hänen "olisi pitänyt itse käyttää harkintaa ja olla varmuuden vuoksi olematta ihmisten ilmoilla".

Viime viikolla paljastui, että myöskään elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk.) ja puolustusministeri Antti Kaikkonen (kesk.) eivät jättäytyneet karanteeniin Haaviston koronatartunnan jälkeen.

Lintilä kävi katsomassa salibandyottelua ja Kaikkonen taas osallistui keskustanuorten 75-vuotisjuhlaan.

Lue lisää:

Koronasuosituksen ohittanut Marin pyytää anteeksi: Minun olisi pitänyt olla tietoinen ohjeistuksesta, tiedonkulussa ongelmia

HS ja IS: Mika Lintilä kävi sunnuntaina salibandyottelussa, Kaikkonen keskustanuorten vuosijuhlassa, kumpikin oli saanut viestin kontaktien välttämisestä

Marin-kohuista rakentuu jatkokertomus – Asiantuntija vertaa tapausta kasvavaan lumipalloon: ”Tässä kertyy uutta lunta matkan varrella"

Suosittelemme sinulle