Hyppää sisältöön

Varkaat veivät Kustavissa ja Taivassalossa venetarvikkeita – kolme henkilöä on ollut vangittuna

Epäillyt veivät venealan yrityksistä omaisuutta noin 200 000 euron edestä. Poliisi nappasi epäillyt kiinni rajalta.

Merilevää ylösnostetun perämoottoriveneen pohjassa.
Arkistokuvan perämoottori ei liity tapaukseen. Kuva: Petteri Bülow / Yle
Tarja Hiltunen

Lounais-Suomen poliisi on saanut valmiiksi Kustavissa ja Taivassalossa syys-lokakuun aikana tapahtuneita epäiltyjä törkeitä varkauksia koskevan esitutkinnan. Asia siirretään Länsi-Suomen syyttäjäalueelle syyteharkintaan, kertoo poliisi tiedotteessaan.

Kyse on venealan yrityksiin kohdistuneista teoista, joiden yhteydessä anastettiin muun muassa perämoottoreita, veneilytarvikkeita ja työkaluja. Anastetun omaisuuden yhteenlaskettu arvo kohosi noin kahteensataantuhanteen euroon.

Esitutkinnan aikana on ollut vangittuna kolme henkilöä. Poliisi kertoo päässeensä epäiltyjen jäljille omien toimenpiteidensä ja tiedonhankintansa perusteella.

Esitutkinnan yhteydessä poliisi löysi pienen osan anastetusta omaisuudesta, joka on saatu takaisin. Lisäksi epäiltyjen hallusta otettiin takavarikkoon joitakin tuhansia euroja käteistä rahaa, jonka epäillään olevan rikoksella saatua hyötyä. Epäillyt otettiin kiinni lokakuussa, kun he olivat poistumassa maasta.

– Tässä tapauksessa kyse on niin sanotusta rajat ylittävästä, liikkuvasta rikollisuudesta, sanoo tiedotteessa rikosylikomisario Juha Kainonen Lounais-Suomen poliisista.

Vaikka varsinainen veneilykausi on jo ohi, Lounais-Suomen poliisi muistuttaa, että veneisiin ja muun muassa perämoottoreihin voi kohdistua rikoksia myös sesongin ulkopuolella. Siksi omaisuuden suojasta on syytä huolehtia myös talvisäilytyksen aikana.

Suosittelemme sinulle