Hyppää sisältöön

Mestarien liigan neljännesvälierien arvonnat menivät sekoiluksi, Uefa syytti virheestä teknistä vikaa – katso tästä lopulliset otteluparit

Euroopan jalkapalloliitto Uefa joutui arpomaan Mestarien liigan neljännesvälierien otteluparit uudelleen teknisen vian vuoksi. Sotku aiheutti seurojen kesken huvitusta ja purnausta.

Champions League-bucklan i förgrunden av lottningen.
Mestarien liigan neljännesvälieräparien arvonnassa nähtiin mokia. Kuva: AOP
Samu Saatsi
Avaa Yle-sovelluksessa

Jalkapallon Mestarien liigan neljännesvälierien otteluparit saatiin selville maanantaina Euroopan jalkapalloliitto Uefan järjestämässä arvontatilaisuudessa. Otteluparien arvonnasta kehkeytyi sotku, joka johti Uefan ensin arpomien otteluparien hylkäämiseen ja uuteen arvontaan.

Ongelma havaittiin jo kesken ensimmäisen arvonnan. Manchester United arvottiin ensin Villarealin vastustajaksi. Joukkueet pelasivat samassa alkulohkossa, joten niiden kohtaaminen 16 parhaan joukossa ensimmäisellä pudotuspelikierroksella on sääntöjen vastaista.

Tämän lisäksi United jäi lopulta arvonnasta pois, kun Atletico Madridille haettiin koreista vastustajaa. Lopulta se päätyi Paris Saint Germainin pariksi, mikä olisi tiennyt Cristiano Ronaldon ja Lionel Messin kohtaamista.

Koko arvontatilanteesta seurasi hämmennys, mutta arvonta jatkettiin loppuun virheistä huolimatta. Uefa ennätti julkaisemaan kaikki otteluparit.

Arvonnassa mukana olleet seurat jättivät asiasta kantelun Uefalle. Liitto joutui ottamaan arvonnan uusiksi. Virheen syyksi Uefa nosti ulkoisen palveluntarjoajan luoman arvontakoreista vastaavan sovelluksen.

– Arvonnassa tapahtui virhe, mikä johtui ulkoisen palveluntarjoajan luomasta arvontasovelluksesta. Sovellus ilmoittaa arvontatoimihenkilöille, mitkä joukkueet voivat pelata toisiaan vastaan, Uefa kertoi Twitter-tilillään.

Arvonta suoritettiin uudelleen onnistuneesti kaksi tuntia myöhemmin.

Kehnoimman arpaonnen voisi väittää käyneen Real Madridilla. Se sai ensimmäisessä arvonnassa vastaansa portugalilaisen SL Benfican. Tämä tulos kuitenkin hylättiin, jonka jälkeen toisessa arvonnassa Madridin kuninkaalliset saivat vastustajakseen Paris Saint Germainin.

Espanjalainen jalkapallotoimittaja Arancha Rodriguez kertoi, että Real Madrid olisi pyrkinyt saamaan ensimmäisen arpatuloksensa pysymään voimassa. Seura oli Rodriguezin mukaan vedonnut siihen, että arvonnan virhe tapahtui sen otteluparin julkistamisen jälkeen.

"Arvonta ei ole ihan hiukkasfysiikkaa"

Arvontasotku sai aikaan huvitusta ja turhautumista jalkapalloihmisten keskuudessa. New York Timesin jalkapallotoimituksen pääkirjeenvaihtaja Rory Smith ei ollut ymmärtää, miten arvonnan toteuttaminen oli niin haastavaa Uefalle.

– Kuinka monimutkainen sovellus pitää olla kyseessä, että se voi kertoa, mitkä seitsemän palloa laitetaan koriin? Arvonta ei ole ihan CERN:in hiukkasfysiikkaa, eihän? Smith twiittasi. CERN on Sveitsissä sijaitseva Euroopan hiukkasfysiikan tutkimuskeskus.

– Rakastan sitä, että sen sijaan että Uefa antaisi tietokoneen vain hoitaa arvonnan puolestaan, he tulevat mokaamaan sen itse suoraan lähetykseen, The Athleticin jalkapallotoimittaja ja -analyytikko John Muller puolestaan sanaili arvonnasta.

Seuratkin vitsailivat omilla arvontatuloksillaan. Hallitseva Mestarien liigan voittaja Chelsea sai molemmilla arvonnoilla vastaansa Ranskan hallitsevan mestarin Lillen. Englantilaisseura julkaisi kuvan, jossa se oli ilkikurisesti viivannut yli yhden kahdesta samanlaisesta arvontaparistaan.

Mestarien liigan neljännesvälierien otteluparit

Paris Saint Germain – Real Madrid
RB Salzburg – FC Bayern
Sporting CP – Manchester City
SL Benfica – Ajax
Chelsea FC – Lille
Atletico Madrid – Manchester United
Villarreal – Juventus
Inter Milan – Liverpool

Otteluparien avausosat pelataan 15.–16. ja 22.–23. helmikuuta ja toiset osaottelut 8.–9. ja 15.–16. maaliskuuta.

Mestarien liigan finaali pelataan lauantaina 28. toukokuuta Pietarissa Krestovskin stadionilla.

Lue myös:

Barcelonan kapteeni latasi suorat sanat joukkueen katastrofista Mestarien liigassa – "Olemme nyt erittäin vaikeassa ja kivuliaassa tilanteessa"

Hurja lumisade siirsi Atalantan ja Villarrealin pelin, Barcelona putosi – nämä joukkueet jatkoon Mestarien liigassa: lue tietopankki neljännesvälieristä

Atleticon ja Porton pelissä heiluivat nyrkit ja punaiset kortit – nämä joukkueet jatkoon Mestarien liigassa, lue tiivistys keskiviikon pelien panoksista

HJK tienasi jalkapallon Konferenssliigan lohkovaiheesta lähes neljä miljoonaa euroa, yleisön kiinnostus oli pettymys: "Pitää tehdä paremmin"

Suosittelemme sinulle