Hyppää sisältöön

Joonas Korpisalo ihmetytti armeijalausunnoillaan – rauhoittelee nyt kohua Yle Urheilun haastattelussa: "Tässä ei ole mitään ongelmaa"

Columbuksen Joonas Korpisalo aikoo liittyä urheilujoukkoihin heti kauden päätyttyä NHL:ssä.

Joonas Korpisalo.
Joonas Korpisalo totesi The Athleticille, että joutunee luopumaan pitkistä hiuksistaan kesällä. Kuva: NHLI / Getty Images
Tommi Seppälä
Avaa Yle-sovelluksessa

Columbuksen suomalaismaalivahti Joonas Korpisalon, 27, ympärille kehittyi parin edellispäivän aikana pienimuotoinen kohu suorittamatta olevan asepalveluksen vuoksi. Korpisalo kertoi The Athleticille kantavansa huolta edessä olevasta asepalveluksesta, jonka lykkäys ei enää henkilökohtaisiin syihin vedoten onnistu.

Varusmiespalvelusta on mahdollista lykätä Suomessa 28-vuotiaaksi saakka. Korpisalo täyttää 28 huhtikuussa.

Korpisalon pitäisi aloittaa urheilujoukoissa, Santahaminan Kaartin jääkärirykmentissä huhtikuun 11. päivä. Haasteelliseksi tilanteen tekee päällekkäisyys NHL:n runkosarjan kanssa. Columbuksen kausi Pohjois-Amerikassa päättyy aikaisintaan 29. päivä huhtikuuta. The Athleticin artikkelissa Korpisalo sanoi, ettei aio keskeyttää NHL-kautta asepalveluksen vuoksi.

– Jos he haluavat tulla hakemaan minut, tulkoot. En lähde kesken kauden, enkä usko, että Lauri Markkanenkaan lähtee. En usko, että hän jättää sen takia joukkueensa. Täytyy olla joku erikoisjärjestely, Korpisalo vastasi The Athleticille viitaten myös koripallotähteen, joka suorittaa ensi vuonna varusmiespalveluksensa.

Korpisalo myös sanoi Athleticille, että hänen olisi kenties pitänyt suorittaa palvelus heti 18 vuotta täytettyään, ja myönsi, että asia on aiheuttanut hänelle ylimääräistä stressiä.

"Olemme sopineet, että menen sinne"

Yle Urheilun haastattelussa Korpisalo haluaa vielä tarkentaa lausuntoaan, joka nostettiin Suomessa voimakkaasti esille.

– Se nyt uutisoitiin noin, mutta minun puolesta tässä ei ole mitään ongelmaa. Olemme sopineet, että menen sinne, eikä minulla ole asiasta sen suhteen mitään valittamista. En vielä tiedä, miten asiat käytännössä toimii, mutta hyppään remmiin mukaan heti, kun tulen Suomeen, Korpisalo sanoo.

Se, milloin Korpisalo Santahaminaan ilmoittautuu, on edelleen hämärän peitossa.

– En tiedä ihan tarkkaan, täytyy vielä keskustella aiheesta heidän kanssaan. Siksi en kauheasti viitsi nyt kommentoida asiaa. Ilmeisesti siellä on mahdollisuus lukea täällä vietettyjä päiviä urheilupäiviksi. Hyvin on kuulemma tällaiset asiat siellä aina hoidettu, mitä olen muiden kanssa jutellut. Itselle on kuitenkin koko ajan ollut selkeä juttu, että homma hoidetaan.

Carolinan Jesperi Kotkaniemi yrittää maalia ohi Columbuksen maalivahdin Joonas Korpisalon.
Carolinan Jesperi Kotkaniemi pahanteossa Joonas Korpisalon vartioiman maalin edustalla lokakuun ottelussa. Kuva: Getty Images

Iltalehden haastattelema Urheilukoulun johtaja everstiluutnantti Riku Hartikainen rauhoitteli niin ikään tilannetta. Urheilupäivien suhteen Korpisalo oli oikeilla jäljillä. Niin sanottuja urheilukomennusvapaita voidaan palvelusajasta riippuen myöntää 45 päivästä jopa 120 päivään.

Komennusvapaiden kautta Korpisalo pystyisi venyttämään kauttaan jopa pudotuspelien puolelle, mikäli joukkue sinne yltää.

– Vielä ei asiaa kannata stressata. Ihminen voi tuoda huolensa esille meille. Katsotaan sitten, miten asia järjestetään, Hartikainen totesi Iltalehden jutussa.

Korpisalo kiittelee jo ennakkoon puolustusvoimien joustokykyä.

– Olen kuullut ainoastaan hyviä juttuja siitä, miten siellä on asioita hoidettu. Sen näkee sitten kesällä, millaista siitä tulee, mutta tuttuja naamoja siellä ainakin näyttäisi olevan.

Kesäharjoittelun suhteenkaan seitsemättä vuottaan Pohjois-Amerikassa pelaava Korpisalo ei ole huolissaan.

– Mitä olen muiden kanssa jutellut, niin ihan normaalisti on kuulemma pystynyt palveluksen aikana treenaamaan. Saan varmasti hyvän kesän uuden kauden alle, vaikka sinne menenkin, Korpisalo uskoo.

”En ole tyytyväinen”

Kaukalon puolella Korpisalo ei ole kokenut viime aikoina tyytyväisyyttä. Joukkueen kakkosvahtina tällä haavaa operoiva helsinkiläinen on päästänyt pelkästään viidessä edellisessä ottelussa taakseen 21 osumaa. Kauden avausottelun jälkeen Korpisalolle on tehty jokaisessa seitsemässä ottelussa vähintään kolme osumaa.

Korpisalon torjuntaprosentti (88,9) viidellä viittä vastaan on vähintään 350 minuuttia pelanneiden osalta koko sarjan toiseksi heikoin. Suomalaisen GSAA-lukema on sekin miinuksella 6,71 maalin verran. GSAA-tilasto kertoo, kuinka monta maalia maalivahti "pelastaa" suhteessa liigan keskitasoon.

Vaikka Korpisalo ei ole yksin syyllinen kaikkiin päästämiinsä osumiin, hän odottaa itseltään parempaa.

– Vähän niin ja näin on mennyt tämä kausi. Otteet ovat heilahdelleet, enkä ole tyytyväinen siihen, miten olen pelannut. Tämä on tulosurheilua, joten tulosta täytyy pystyä tekemään.

Columbuksen maalivahdit Joonas Korpisalo ja Elvis Merzlikins jäällä.
Joonas Korpisalo (vas.) saattaa vaihtaa maisemaa piankin. Elvis Merzlikins (oik.) sai pitkän jatkosopimuksen kauden alla. Kuva: Getty Images

Käsillä oleva kausi on jälleen kerran mielenkiintoinen Korpisalolle muutenkin. Seurana Columbus teki aiemmin selkeän valinnan kahden nuoren maalivahdin välillä, kun se ruuvasi latvialaiselle Elvis Merzlikinsille viisivuotisen ja 27 miljoonan taalan arvoisen jatkosopimuksen.

Korpisalon NHL-tulevaisuus on siis mitä suuremmalla todennäköisyydellä jossakin toisaalla. Etenkin, koska Columbuksella on muitakin nuoria lahjakkaita maalivahteja systeemissään. Sopimuksensa viimeistä vuotta pelaava Korpisalo saattaakin tulla kaupatuksi toiseen seuraan jo ennen maaliskuun siirtotakarajaa.

– Huhuja pyörii ympärilläni, mutta en vaivaa niillä päätäni. Tilanne on ollut samanlainen jo useamman vuoden. Se on pelin henki täällä, ja sitten jos jotakin tapahtuu, täytyy olla valmis pakkaamaan tavarat. Keskittyminen täytyy silti pitää olennaisessa. Tehtäväni on pelata mahdollisimman hyvin ja siihen keskityn jatkossakin, Korpisalo päättää.

Juttua muokattu 14.12. klo 15.04: Korjattu juttuun, että varusmiespalvelusta on mahdollista lykätä 28-vuotiaaksi saakka. Jutussa aluksi väitettiin, että asevelvollisuus pitäisi olla suoritettuna 28-vuotiaana.

Lue lisää:

Patrik Laine kertoi isänsä kuolemasta – "Menetin parhaan ystäväni"

Kommentti: Mikko Rantasen ja Coloradon tahti on käsittämätön – viimeksi vastaavaan tykitykseen tarvittiin Jaromir Jagr ja Mario Lemieux

Carolina-luotsi selitti hirmuvireeseen yltyneen Sebastian Ahon mystistä poissaoloa – Mikko Rantanen avusti hattutempussa ja ylsi hienoon rajapyykkiin

Miro Heiskanen tuskailee Dallas Starsin tehottomuutta – "Pitää löytää joku keino, että pelaamme paremmin vieraissa"

Jukka Jalonen on Leijonien valmentajana oudossa tilanteessa Pekingin olympialaisten kynnyksellä – edessä harvinainen maalivahtivalinta?

Jarmo Kekäläinen teki merkittävän jatkosopimuksen Columbus-vahdin kanssa – mitä tapahtuu Joonas Korpisalolle?

Suosittelemme