Hyppää sisältöön

Sergio Agüeron upea ura päättyi kyyneliin – näin koskettavasti jalkapallolegendaa on kunnioitettu: "Yksi kaikkien aikojen hyökkääjistä"

Manchester Cityn kaikkien aikojen paras maalintekijä joutui lopettamaan uransa sydänongelmien vuoksi. Pitkäaikainen pelitoveri ja Cityn supertähti Kevin De Bruyne on yksi Agüeroa hehkuttaneista.

Sergio Aguero tunteikkaana kertoessaan uransa päättymisestä.
Sergio Agüero kyynelehti kertoessaan uransa päättymisestä. Kuva: Getty Images
Samu Saatsi,
Micke Suopuro
Avaa Yle-sovelluksessa

FC Barcelonaa edustava kokenut argentiinalaishyökkääjä Sergio "Kun" Agüero, 33, lopettaa jalkapallouransa. Hyökkääjä kertoi asiasta keskiviikkona seuransa järjestämässä lehdistötilaisuudessa.

Agüero joutuu lopettamaan pelaamisen sydänongelmien vuoksi. Maalitykki pelasi viimeisen ottelunsa Barcelonan paidassa La Ligassa lokakuun lopussa.

Deportivo Alavesia vastaan pelatussa ottelussa Agüero tunsi kovaa rintakipua ja hengitysvaikeuksia, joiden vuoksi hän joutui jättämään ottelun kesken.

– Terveyteni on minulle etusijaista. Lääkärit kertoivat minulle, että minun on parasta lopettaa jalkapalloilu. Siispä joudun jättämään Barcelonan ja eläköidyn ammattilaisjalkapalloilusta, hän kertoi lehdistötilaisuudessa.

Katso alta Agüeron tunteikas puheenvuoro, jonka Barcelona twiittasi saatesanoin "rakastamme sinua, Kun".

Agüero on käynyt Alaves-ottelun jälkeen sydäntutkimuksissa ja hänen alkuperäisen poissaolonsa ilmoitettiin olevan lähelle kolmea kuukautta. Argentiinalainen ennätti pelata FC Barcelonan paidassa vain neljä ottelua.

Agüero on ollut uransa viimeisinä vuosina todella epäonnekas. Hän on kärsinyt niin pahan polvivamman kuin ollut osallisena autokolarissa.

Agüeron ura on ollut uskomaton, vaikka se päättyikin liian aikaisin.

Seuralegendaksi Manchester Cityssä

Agüero nousi seuralegendan asemaan Manchester Cityssä, johon hän siirtyi vuonna 2011. Liki kymmenvuotisen Englannin jaksonsa aikana hän oli voittamassa Valioliigan mestaruutta viidesti.

Agüero on Cityn seurahistorian ylivoimaisesti paras maalintekijä 260 osumallaan. Listalla toisena oleva Eric Brook teki seuralle 177 maalia.

Cityn puheenjohtaja Khaldoon Al Mubarak kertoikin suunnittelevansa tähtihyökkääjälle patsasta, kun Agüeron taival seurassa päättyi.

– Hän ei ole vaikuttanut seuraan vain siten, mitä olemme tänä päivänä, vaan myös siihen, mitä olemme tulevaisuudessa. Hän on ansainnut koko City-perheen ihailun ja kunniotuksen koko jalkapalloilevalta maailmalta, Al Mubarak kirjoitti seuran Twitter-tilillä.

Sergio Aguero spelar fotboll.
Sergio Agüero nousi Manchester Cityssä seuralegendaksi. Kuva: EPA-EFE/All Over Press

Koko urallaan Agüero teki yhteensä 427 maalia 786 pelaamassaan ottelussa. Maaleista siis yli puolet syntyi Cityn paidassa. Valioliigassa hän onnistui tekemään hattutempun kaikkiaan 12 kertaa.

Argentiinan maajoukkueessa Agüero voitti viime kesänä Copa American sekä olympiakultaa vuoden 2008 kesäkisoissa. Hän oli myös mukana Argentiinan joukkueessa, joka eteni loppuotteluun kesän 2014 MM-kilpailuissa.

Näin Agüeron ilmoitukseen on reagoitu

Manchester City on jo ehtinyt julkaista Twitterissä useita erilaisia muistoja hyökkääjän uran varrelta.

– Kiitos Sergio, seuran Twitter-tilillä kiitetään.

Katso twiitti ja sen ohessa oleva video kauden 2011–2012 mestaruuden ratkaisseesta maalista. Mestaruus oli Citylle ensimmäinen Valioliigan perustamisen jälkeen.

Katso alla olevasta videosta, kuinka fanit ovat kiittäneet Agüeroa tämän urasta Cityssä.

Myös kanssapelaajat ovat kunnioittaneet Agüeron uraa.

– Yksi kaikkien aikojen hyökkääjistä. Toivon sinulle kaikkea hyvää jatkoon, pitkäaikainen seuratoveri ja Cityn supertähti Kevin De Bruyne kirjoitti Twitterissä.

– Erityislaatuinen hyökkääjä, mutta myös upea joukkuetoveri ja ainutlaatuinen ihminen, on lopettanut uransa, oman uransa vuosi sitten lopettanut Vincent Kompany kehui Twitterissä.

Lue myös:

Sairaalaan joutunut Sergio Agüero vähintään kolme kuukautta sivussa Barcelonan peleistä

Suosittelemme