Hyppää sisältöön

Naisleijonat voitti Tshekin niukasti – erikoisesta loukkaantumisesta toipunut Ronja Savolainen odottaa jo olympialaisia: "Siellä näytämme, miten hyviä olemme"

Suomi voitti Tshekin 4–3 naisten maaottelussa Vierumäellä. Joukkueet kohtaavat uudestaan perjantaina.

Sini Karjalainen, Ronja Savolainen ja Viivi Vainikka juhlivat maalia.
Sini Karjalainen, Ronja Savolainen ja Viivi Vainikka juhlivat maalia. Kuva: Lehtikuva / Heikki Saukkomaa
Sakari Lund

Pekingin olympialaisiin valmistautuva Suomen naisten jääkiekkomaajoukkue voitti keskiviikkona Tshekin Vierumäellä 4–3. Suomen maaleista vastasivat Viivi Vainikka, Elisa Holopainen, Julia Liikala ja Sini Karjalainen. Naisleijonien maalilla Meeri Räisänen torjui 20 laukausta. Noora Räty oli luukkuvahtina.

– Totta kai aina on kiva voittaa, mutta aika sekava peli oli. Kiekko pomppi sinne ja tänne ja varsinkin kolmas erä oli meiltä huolimatonta peliä. Mutta on sekin hyvä, että voitetaan tuollainenkin peli. Meillä oli aika paljon loukkaantumisiakin, joten hyvin hoidettiin peli loppuun asti, puolustaja Ronja Savolainen kertoi Yle Urheilulle.

Olympialaiset lähestyvät ja Naisleijonilla ei ole ollut eikä ole kovin paljon maaotteluita ohjelmassa. Voi olla, että nämä Tshekki-pelit ovat viimeiset maaottelut ennen Pekingiä.

– Täytyy ottaa ilo irti jokaisesta pelistä ja hioa niitä asioita, joita täytyy parantaa. Olympialaisissa sitten näytämme, miten hyviä olemme.

Maaottelu pelattiin ilman yleisöä, mutta Savolaisen mukaan siihen on jo tottunut korona-aikana eikä se vaikuta pelaamiseen.

Erikoinen loukkaantuminen syksyllä

Luulajassa monen muun Naisleijonan kanssa pelaava Savolainen loukkaantui lokakuun lopussa erikoisessa tilanteessa oman joukkuekaverin kanssa.

– Pelasimme MoDoa vastaan. Käännyin takaperinluisteluun ja Petralta (Nieminen) meni luistin alta. Hän kaatui suoraan nilkan päälle ja minä kaaduin hänen ylitseen ja nilkkani jäi alle.

Savolaisen nilkka ja polvi vääntyivät tilanteessa. Polvi selvisi vähillä vaurioilla, mutta nilkkavamman takia hänen täytyi olla kuusi viikkoa pois jäältä. Paluu jäälle tapahtui kaksi ja puoli viikkoa sitten ja paluu peleihin viime viikolla. Nyt Savolainen on jälleen täydessä iskussa ja tähyää kohti Pekingiä.

Suomi ja Tshekki kohtaavat toisen kerran perjantaina.

Lue myös:

Miksi Naisleijonat pelaa tänään ilman yleisöä? Samaan aikaan muualla Suomessa pelataan jääkiekkoa tuhansille katsojille

Naisleijonat törmäilivät Luulajan pelissä ikävin seurauksin – toinen saapui maajoukkueeseen jalka paketissa

Naisleijonien puolustaja Ronja Savolainen loukkaantui SDHL:ssä – Petra Nieminen mukana epäonnisessa tilanteessa

Suosittelemme sinulle