Hyppää sisältöön

Raahen kultakaivokseen liittyvä talousrikostutkinta etenee – kultakaupassa ei enää epäillä törkeää kavallusta

Kaivosyhtiön entinen toimitusjohtaja vangittiin epäiltynä törkeästä kavalluksesta ja törkeästä maksuvälinepetoksesta. Poliisin mukaan kavallustutkinta on perustunut kullan myyntierään ja maksuun, joissa ei kuitenkaan ole syytä epäillä rikosta.

Raahen kultakaivoksen laitteistot ovat taas käytössä, kun tuotanto aloitettiin jälleen parin vuoden tauon jälkeen.
Otso Goldin uusi johto pyrkii pitämään Raahen kultakaivoksen toiminnassa ja selviytymään kymmenien miljoonien eurojen velkataakasta. Kuva: Risto Degerman / Yle
Risto Ukkonen

Raahen kultakaivokseen liittyvien talousrikosepäilyjen tutkinta etenee.

Kaivosyhtiö Otso Goldin entinen toimitusjohtaja Brian Wesson vangittiin Oulun käräjäoikeudessa joulukuun 3. päivä epäiltynä törkeästä kavalluksesta ja törkeästä maksuvälinepetoksesta.

Törkeän kavalluksen epäily on perustunut kullan myyntierään, josta yhtiö ei olisi saanut myyntituloja itselleen. Oulun poliisin tutkinnanjohtaja Timo Heikkisen mukaan kyseisessä asiassa ei kuitenkaan ole enää syytä epäillä rikosta, mutta muilta osin tutkinta jatkuu.

Poliisin mukaan jutussa ei tehdä ainakaan toistaiseksi kansainvälistä tutkintayhteistyötä.

Raahen kultakaivoksen talousvaikeudet ja entisen toimitusjohtajan rikosepäilyt tulivat julki joulukuun alkupäivinä, kun Otso Gold jätti yrityssaneeraushakemuksen Oulun käräjäoikeudelle ja yhtiön entinen toimitusjohtaja vangittiin törkeistä talousrikoksista epäiltynä.

Suosittelemme sinulle