Hyppää sisältöön

Juventus urotekoon naisten Mestarien liigassa – Tuija Hyyrynen nähdään maaliskuun puolivälierissä

Tuija Hyyrysen edustama Juventus on edennyt ensimmäistä kertaa jalkapallon Mestarien liigassa kahdeksan parhaan joukkoon.

Tuija Hyyrynen nähdään naisten Mestarien liigan puolivälierissä.
Tuija Hyyrynen. Kuva: imago images/Sportimage/ All Over Press
Timo Uusitalo
Avaa Yle-sovelluksessa

Jalkapallon naisten Mestarien liigassa viisi ensimmäistä puolivälieräjoukkuetta PSG, Barcelona, Real Madrid, Lyon ja Bayern München varmistivat jatkopaikkansa näyttävästi, mutta A- ja C-lohkossa jatkopaikat ratkesivat vasta päätöskierroksella.

Tasokas A-lohko oli kaikkein jännittävin. Tuija Hyyrysen edustama Juventus eteni seurahistoriassaan vasta ensimmäistä kertaa nykymuotoisessa Mestarien liigassa kahdeksan joukkoon.

Italialaisten jatkopaikan sinetöivät lohkossa yllättävä 2–0-voitto Wolfsburgista ja 0–0-tasapeli Chelseaa vastaan.

Päätöskierroksella torstaina kaatui lohkon heittopussi Servette 4–0. Hyyrynen pääsi kentälle 66. minuutilla. Juventuksen maaleista vastasivat kahdesti pilkulta osunut Cristina Girelli, avausmaalin niitannut Lina Hurtig ja lopussa maalannut Agnese Bonfantini.

Viime kauden Mestarien liigan finaaliin yltänyt Chelsea johti A-lohkoa vielä kolmella pisteellä ennen viimeistä kierrosta, mutta kahdesti naisten Mestarien liigan valloittaneen Wolfsburgin 4–0-kotivoitto Chelseasta, ja Juventuksen täysi pistepotti Servettestä, suistivat Chelsean tylysti kolmanneksi – ulos jatkosta.

C-lohkossa yhdeksässä pisteessä olleet Arsenal ja Hoffenheim kävivät tuiman kisan lohkon kakkospaikasta, joka ratkesi brittijoukkueen eduksi maalierolla.

Joulukuun 20. päivä naisten Mestarien liigassa arvotaan puolivälierä- ja välieräkaaviot. Puolivälierät pelataan 22.–23. ja 30.–31. maaliskuuta sekä välierät 23.–24. huhtikuuta ja 30.4.–1.5. Loppuhuipennus pelataan Torinossa, mutta päivämäärä on vielä tässä vaiheessa auki.

Suosittelemme sinulle