Hyppää sisältöön

Huuhkajat taas Zenicaan – tässä on Suomen lohko sekä otteluohjelma ensi kesän Kansojen liigassa: "Romania on suurin voittajasuosikki"

Uefa ei ole vielä ilmoittanut sitä, miten ensi vuonna alkava Kansojen liiga tarkalleen vaikuttaa vuoden 2024 EM-kisoihin. Päävalmentaja Markku Kanervan mukaan Suomen lohkossa ei ole helppoja vastustajia.

Suomen lohko Kansojen liigaan arvottiin
Micke Suopuro,
Juuso Koskinen
Avaa Yle-sovelluksessa

Huuhkajien ottelut Kansojen liigassa ovat katsottavissa Ylen kanavilta.

Kansojen liigan lohkot on arvottiin torstaina ja Suomen otteluohjelma julkaistiin perjantaina. B-liigassa pelaava Suomi saa vastaansa Romanian, Montenegron ja Bosnia-Hertsegovinan.

– Kiva päästä pelaamaan ensimmäistä kertaa Montenegroa vastaan. Se on täysin uusi vastustaja meille. Romania on kova joukkue, he jäivät MM-karsinnoissa pisteen päähän jatkokarsinnoista, Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva kertoi tilaisuuden jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

Jälkimmäisin vastustajista on tuttuakin tutumpi, sillä Bosnia-Hertsegovinaa vastaan Huuhkajat on pelannut niin edellisissä EM- kuin MM-karsinnoissa.

– Olemme pelanneet heitä vastaan neljä matsia: kaksi voittoa, yksi tasapeli ja yksi tappio. Se on ihan kiva saldo, Kanerva muistutti.

Suomen arpaonni olisi voinut olla parempi, mutta myös huonompi. Viimeisestä korista Suomi olisi voinut saada Bosnia-Hersegovinan sijaan vastaansa pahasti viime aikoina rämpineen Islannin. Toisaalta vastaan olisi voinut tulla myös Ukraina tai Ruotsi.

– Mielenkiintoinen lohko. Ei missään nimessä mikään helppo, mutta ei ehkä pahin kuitenkaan. Ehkä kakkoslohko olisi voinut olla parempi. Romania on varmasti suurin voittajasuosikki, mutta pelejä pelataan varmasti ristiin. Helppoja vastustajia ei ole, Kanerva huomautti.

Suomi avaa ensi kesän Nations Leaguen kohtaamalla Bosnia-Hertsegovinan kotikentällä. Suomi pelaa neljä ensimmäistä otteluaan kesäkuussa ja loput kaksi syyskuussa. Lohkon viimeisen ottelunsa Suomi pelaa Montenegroa vastaan vieraskentällä.

– Otteluohjelma näyttää oikein hyvältä, pääsemme aloittamaan kahdella kotipelillä. Kaksi seuraavaa peliä on vieraissa. Niistä tulee vaikeat pelit, mutta toivottavasti olemme siinä vaiheessa saaneet hyvät asetelmat kahden kotipelin jälkeen, Kanerva summaa Palloliiton tiedotteessa.

A- ja B-liigojen lohkot ja Suomen otteluohjelman löydät tämän jutun lopusta.

Kanerva: Algarven leiriä ei korvata

Torstaina kerrottiin myös, että Suomen ja Ruotsin leiri Portugalin Algarvessa peruuntuu. Joukkueiden oli tarkoitus kohdata kaksi kertaa tammikuussa. Koronatilanne pakotti kuitenkin perumaan tapahtuman.

Markku Kanervan mukaan tilalle ei järjestetä korvaavaa tapahtumaa, vaan Huuhkajat pelaa maaotteluita seuraavan kerran maaliskuussa.

– Sinänsä sääli, koska puolin ja toisin sitä odotimme. Järkiperusteet siinä kuitenkin olivat taustalla. Terveys edellä on mentävä, Kanerva kertoi.

– Tammikuu on ajankohtana ainoa mahdollinen. Vallitseva tilanne tuskin tästä nopeasti helpottuu. Lisäksi käytännön järjestelyt näin lyhyellä varoitusajalla olisivat haastavat, hän jatkoi.

Näin Kansojen liigassa pelataan

Historian kolmas Kansojen liiga alkaa kesäkuussa 2022. Kansojen liigan hallitseva mestari on Ranska.

Lohkovaiheen ottelut pelataan ensi vuonna kesäkuussa ja syyskuussa. Lohkovoittajat liigoista B, C ja D nousevat ylempään liigaan. A- ja B-liigoista alempaan liigaan putoavat lohkojen viimeiseksi jääneet joukkueet.

Finaalivaihe pelataan kesällä 2023. Finaalivaiheeseen selviävät A-liigan lohkojen voittajat eli yhteensä neljä maata.

Uefa ei ole vielä julkaissut sitä, miten Kansojen liiga tarkalleen vaikuttaa vuoden 2024 EM-kisoihin pääsemiseen.

– Uefa tiedottaa asiasta kesäkuuhun mennessä, Palloliiton puheenjohtaja Ari Lahti kertoi.

Varmaa on jo se, että hyvin pelaamalla Suomi voi saada paremman aseman tuleviin EM-karsintoihin, mikäli Huuhkajat nousee tulosten ansiosta parempaan arvontakoriin.

Ensimmäisessä Kansojen liigassa Huuhkajat sai lohkonsa voittamalla paikan jatkopeleihin, jotka voittamalla Suomi olisi voinut päästä takaportin kautta EM-kisoihin. Tätä "varapatruunaa" Suomen ei kuitenkaan tarvinnut käyttää, sillä kisapaikka varmistui suoraan EM-karsintojen kautta.

A-liigan lohkot

A1: Ranska, Tanska, Kroatia ja Itävalta

A2: Espanja, Portugali, Sveitsi ja Tshekki

A3: Italia, Saksa, Englanti ja Unkari

A4: Belgia, Hollanti, Puola ja Wales

B-liigan lohkot

B1: Ukraina, Skotlanti, Irlanti ja Armenia

B2: Islanti, Venäjä, Israel ja Albania

B3: Bosnia-Hertsegovina, Suomi, Romania ja Montenegro

B4: Ruotsi, Norja, Serbia ja Slovenia

Huuhkajien otteluohjelma Nations Leaguessa:

La 4.6.2022 19.00 Suomi - Bosnia-Hertsegovina
Ti 7.6.2022 21.45 Suomi - Montenegro
La 11.6.2022 21.45 Romania - Suomi
Ti 14.6.2022 21.45 Bosnia-Hertsegovina - Suomi
Pe 23.9.2022 21.45 Suomi - Romania
Ma 26.9.2022 21.45 Montenegro - Suomi
Kaikki ajat Suomen aikaa.

Otteluiden pelipaikat vahvistuvat myöhemmin. Palloliitto on pyytänyt UEFA:lta 7.6. pelattavan Suomi-Montenegro -ottelun ja 23.9. pelattavan Suomi-Romania -ottelun alkamisaikojen aikaistamista.

Juttua muokattu 17.12. Juttuun lisätty tiedot Suomen otteluohjelmasta.
Juttua muokattu 16.12. Juttuun päivitetty Markku Kanervan ja Ari Lahden kommentteja.

Lue myös:

Joel Pohjanpalo päätyi yllättävällä tavalla Turkkiin ja palkka tuplaantui – "Viime viikolla fanit vihasivat minua, nyt kaikki rakastavat"

Suosittelemme