Hyppää sisältöön

Teuvo Teräväiseltä tyly paljastus joukkueen ryhmäkeskustelusta: "Tuli viesti, että olympialaisiin ei mennä"

Teuvo Teräväinen ei peitellyt pettymystään saatuaan tiedon NHL-pelaajien olympiareissun peruuntumisesta. NHL ei ole vielä tiedottanut asiasta virallisesti.

Carolina Hurricanes diskuterar på isen.
Sebastian Aho (vas.) on toistaiseksi yksi kolmesta Suomen olympiajoukkueeseen nimetystä pelaajasta. Muut ovat Aleksander Barkov ja Mikko Rantanen. Nyt on olympiareissu on jäämässä väliin. Kuva: All Over Press
Tommi Seppälä
Avaa Yle-sovelluksessa

Carolina Hurricanesin suomalaishyökkääjä Teuvo Teräväisen mukaan NHL-pelaajat eivät ole osallistumassa Pekingin olympialaisiin. Teräväinen kertoi Yle Urheilun haastattelussa joukkueen keskusteluryhmään tulleesta viestistä, jossa NHL-pelaajien olympiahaaveille lyötiin lopullinen sinetti.

Teräväinen ei peitellyt pettymystään saatuaan tiedon. NHL ei ole vielä tiedottanut asiasta virallisesti.

– Siellä on joku pelaajayhdistyksen puhelu olympialaisiin liittyen menossa, osa jätkistä on sitä kuuntelemassa. Sieltä tuli meidän keskusteluryhmään jonkinlaista infoa, että se on siinä. Olympiareissu ei ole mahdollista. Neljän vuoden päästä sitten uutta yritystä, pettynyt Teräväinen sanoi.

Etelä-Korean olympialaiset pelattiin neljä vuotta sitten ilman NHL-pelaajia. Viimeksi maailman parhaat kiekkoilijat olivat mukana vuonna 2014 Sotshissa. Teräväinen ei ole vielä päässyt nauttimaan olympiakiekosta.

– Olisihan se joskus hienoa päästä siellä pelaamaan. Onhan tätä turnausta tässä aika innolla odottanut. Harmin paikka. Täytyy vissiin yrittää pelata jääkiekkoa vielä neljän vuoden päästä, Teräväinen jatkoi.

– Olenhan minä periaatteessa vielä ihan nuori, 27-vuotias hyökkääjä letkautti.

”Eihän tämä hyvältä näytä”

Teräväisen mieliala ei ollut vallitsevan omikronkaaoksen keskellä erityisen korkealla. Carolinan pitkä Kanadan ja Yhdysvaltojen vieraspelikiertue jäi taannoin kesken joukkueeseen iskeneiden tartuntojen vuoksi. Joukkueen kaikki pelit on peruttu jouluun asti. Jopa maanantain harjoituksien toteutuminen oli paikallista aikaa sunnuntaina vielä hämärän peitossa.

– Paljon on kysymyksiä ja vähän vastauksia. En tiedä, milloin pelataan seuraavan kerran ja mitä tässä ylipäätään tehdään. Tänään piti olla peli, mutta onkin vapaata. Huomenna pitäisi olla treenit, mutta jengin chatti käy tuossa sen verran kuumana aiheesta, että onkohan niitäkään, Teräväinen naurahti.

Totaalilomaan tämä ei kuitenkaan uskonut.

– Tuntien meidän valmentajan (Rod Brind’Amour), niin eiköhän me tässä joku harjoitusleiri saada vielä ennen joulua aikaiseksi, helsinkiläispeluri virnuili.

Carolinalta on siirretty toistaiseksi kolme ottelua ja koko NHL:ssä 39. Vaikeiden aikojen keskellä Teräväinen joukkoineen on yrittänyt selvitä arjesta myös huumorin kautta.

– Jengi on suhtautunut tilanteeseen aika vaihtelevasti. Pakko tässä on huumorin kautta jotenkin yrittää mennä eteenpäin. Vaikka nämä on vakavia asioita, niin ei kaikkea liian tosissaan tarvitse ottaa. Mitä meillä nyt on näitä tartuntoja ollut, niin ei jätkillä mitään pahoja oireita ole ollut.

Yhtä kaikki pelaajat ovat huolissaan koronatilanteesta.

– Tuntuu, että puoli liigaa on tällä hetkellä koronassa. Eihän tämä hyvältä näytä. Saa nyt nähdä, mitä nämä keksivät.

Carolinan pelaajilla onkin edessään pitkät joulun pyhät. Pelejä ei ole, eikä harjoituksistakaan ole varmuutta. Samaan aikaan kontakteja ulkopuolisten kanssa tulisi vältellä parhaimman mukaan. Teräväinen sanoo keskittyneensä konsolipelien pelaamiseen.

– Tänään olisi ollut hyvä päivä käydä golfaamassa, niin eikö täällä sada vettä. Pleikkaria tässä nyt on hakattu, suomalaishyökkääjä huokaisi.

Yle Urheilu tavoitti NHL:n pelaajayhdistyksen Euroopan asioista vastaavan Sean Bergenheimin, joka kertoi osallistuneensa pelaajayhdistyksen ja liigan väliseen puheluun sunnuntai-iltana. Bergenheim totesi, ettei voi kommentoida puhelun sisältöä tai päätösten aikataulua tässä vaiheessa.

Lue myös:

Onko koko olympiakiekko menossa pilalle? Jukka Jalonen Yle Urheilulle: "Ei voi kuvitella, että Euroopassa pelaavat lähtevät kirkumalla kisoihin"

Niko Mikkola ehti maalintekoon ennen kuin Yhdysvaltain ja Kanadan raja suljettiin NHL-joukkueilta – Detroit kuudentena NHL-joukkueena ennenaikaiselle joulutauolle

Kommentti: NHL-pelaajia ei nähdä olympialaisissa – yksi esimerkki kuvastaa, miten mahdoton yhtälö on

Nyt saat leikkiä Jukka Jalosta ja koota unelmiesi olympiajoukkueen! Puljujärvi vai Laine ykkösketjuun? Tee valintasi Ylen Leijonakoneessa

Patrik Laine ulos Leijonien olympiajoukkueesta? Juuri nyt Ismo Lehkonen tekisi tylyn päätöksen – tässä Yle Urheilun asiantuntijoiden valinnat

Suosittelemme