Hyppää sisältöön

Tässä ovat ensimmäiset Pekingin olympialaisiin valitut suomalaisurheilijat

Suomen olympiajoukkueeseen nimettiin tässä vaiheessa 16 urheilijaa sekä miesten ja naisten jääkiekkojoukkueet, joiden pelaajat valitaan myöhemmin.

Ilkka Herola hyppää mäkiosuudella.
Ilkka Herola kuuluu Suomen menestystoivoihin Pekingin olympialaisissa. Kuva: imago images/Sammy Minkoff/ All Over Press
STT Urheilu,
Matti Lehtisaari
Avaa Yle-sovelluksessa

Olympiakomitea on valinnut 16 suomalaisurheilijaa Pekingin talviolympialaisiin. Helmikuussa kilpailtaviin olympialaisiin valittiin alkukauden onnistujia, joista viimeksi viikonloppuna yhdistetyn Ilkka Herola ylsi palkintosijalle maailmancupissa. Herola oli kolmas Ramsaussa.

– Kriteerinä valinnalle on käytetty tällä kaudella osoitettua potentiaalia sijoittua 16 parhaan joukkoon olympiakilpailumuodoissa maailman parhaiden ollessa paikalla. Maastohiihdossa valintarima oli yhteisesti sovitusti tässä valinnassa hieman korkeammalla, koska olympiaedustuspaikoista on kovempaa sisäistä kilpailua, kommentoi Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikön johtaja Mika Lehtimäki.

Suomen olympiajoukkueen loput valinnat tehdään 24. tammikuuta. Joukkue on muodostumassa noin 90 urheilijan vahvuiseksi. Jääkiekkojoukkueet nimetään tammikuun alkupuolella. Miesten osalta jännitysmomentti on, pääsevätkö NHL-pelaajat mukaan kisoihin.

– Virallisesti meillä ei ole vielä paikkoja kuin jääkiekkoon, maastohiihtoon ja taitoluisteluun. Suurimmassa osassa lajeista paikat vahvistetaan vasta 17. tammikuuta päättyvän karsintajakson jälkeen, mutta tässä vaiheessa valittujen urheilijoiden karsintatilanne on jo niin selvä, että pystyimme nämä urheilijat kisajoukkueeseen nimeämään, Lehtimäki sanoi.

Talviolympialaiset kilpaillaan Kiinan Pekingissä 4.–20. helmikuuta.

Pekingiin nyt valitut suomalaiset

Maastohiihto

Kerttu Niskanen
Krista Pärmäkoski
Iivo Niskanen
Lauri Vuorinen

Mäkihyppy

Julia Kykkänen

Yhdistetty

Ilkka Herola

Ampumahiihto

Mari Eder
Olli Hiidensalo
Tero Seppälä

Freestyle

Anni Kärävä
Jimi Salonen

Lumilautailu

Enni Rukajärvi
Kalle Järvilehto
Rene Rinnekangas

Taitoluistelu

Juulia Turkkila / Matthias Versluis

Lue myös:

Onko koko olympiakiekko menossa pilalle? Jukka Jalonen Yle Urheilulle: "Ei voi kuvitella, että Euroopassa pelaavat lähtevät kirkumalla kisoihin"

Teuvo Teräväiseltä tyly paljastus joukkueen ryhmäkeskustelusta: "Tuli viesti, että olympialaisiin ei mennä"

Kommentti: NHL-pelaajia ei nähdä olympialaisissa – yksi esimerkki kuvastaa, miten mahdoton yhtälö on

Suosittelemme