Hyppää sisältöön

Neljä ensikertalaista Suomen Tour de Ski -joukkueessa – sprintterit keskittyvät harjoitteluun

Vain sprintteri Lauri Vuorinen suunnittelee typistettyä kiertuetta Sveitsin, Saksan ja Italian lumilla.

Lauri Vuorinen hiihtää Rukan maailmancupissa.
Lauri Vuorinen on Suomen Tour de Skin joukkueesta ainoa, joka on suunnitellut jättävänsä kiertueen kesken. Kuva: Tomi Hänninen
STT Urheilu
Avaa Yle-sovelluksessa

Suomalaiset hyökkäävät maastohiihdon Tour de Ski -kiertueelle kokeneiden urheilijoiden ja ensikertalaisten pihtiliikkeellä. Suomalaiset hiihtävät kuuden kilpailun ryppään kokonaismenestyksestä Iivo Niskasen, Krista Pärmäkosken, Kerttu Niskasen ja Perttu Hyvärisen johdolla.

Eveliina Piippo, Remi Lindholm, Ville Ahonen ja Arsi Ruuskanen ovat Tourin ensikertalaiset.

– Kokeneempia ja ensikertalaisia. Lähinnä normaalimatkojen hiihtäjiä kilpailemassa koko Touria, päävalmentaja Teemu Pasanen tiivisti kokoonpanon maanantaina.

Suomalaiset aikovat hiihtää kuuden kilpailun urakan alusta loppuun sprinttimatkoille erityisesti keskittyvää Lauri Vuorista lukuun ottamatta.

– Lauri hiihtää lähtökohtaisesti neljä ensimmäistä kilpailua. Sen jälkeen katsotaan tilanne. Voi olla, ettei hän jatka Val di Fiemmeen, Pasanen vahvisti.

Vuorinen on alleviivannut ohjelmasta Lenzerheiden vapaan hiihtotavan sprintin 28. joulukuuta ja Oberstdrofin perinteisen sprintin 1. tammikuuta.

Sprintterit kilpailutauolle

Johtavat naissprintterit Jasmi Joensuu, Katri Lylynperä ja Jasmin Kähärä keskittyvät Tourin ajan harjoitteluun.

Miesten maajoukkue on lommoilla loukkaantumisten ja sairastelun takia.

Ristomatti Hakola on edistynyt kaatumisestaan tehoharjoituksiin. Myös Joni Mäki keskittyy vielä flunssan jäljiltä harjoitteluun. Markus Vuorela on jo kilpailukunnossa ja pyrkii tammikuussa Imatran SM-kisojen kautta maailmancupiin.

– On loukkaantumisia, mutta on nähty myös ilonaiheita. Sprinttipuolen kehitystä olen katsonut ilolla, ja nuoria on noussut ja jopa vakiinnuttanut tasonsa maailmancupin pisteille kuten Remi Lindholm, Pasanen tiivisti alkukauden.

Niskaset, Pärmäkoski ja Vuorinen nimettiin maanantaina myös olympiajoukkueeseen.

– Ne valittiin, joilla on selkeät näytöt. Vasta pieni osa valittiin, koska kilpailuja on vielä jäljellä ja paikoista on kilpailua. Lisäksi olympiakomitea haluaa pitää valinnat linjassa lajien välillä, Pasanen totesi.

Lue myös:

Tässä ovat ensimmäiset Pekingin olympialaisiin valitut suomalaisurheilijat

Suosittelemme sinulle