Hyppää sisältöön

Oilers-pelaajat huolestuivat, kun Jesse Puljujärvi joutui jäämään yksin Seattleen – "Meidän täytyy saada hänet kotiin"

Oilersin suomalaishyökkääjä Jesse Puljujärvi joutui jäämään yksin Seattleen, kun muu joukkue matkasi takaisin Edmontoniin voitokkaan ottelun jälkeen. Koronaprotokollalistalle joutunut Puljujärvi saatiin lopulta Kanadaan.

Jesse Puljujärvi kuljettaa kiekkoa.
Jesse Puljujärvi pääsee viettämään jouluaan Edmontonissa. Kuva: Getty Images
Anu Karttunen
Avaa Yle-sovelluksessa

Edmonton Oilersissa lähes kulttiasemaan noussut suomalaishyökkääjä Jesse Puljujärvi asetettiin NHL:n koronaprotokollalistalle lauantaina. Tilanteessa ei olisi muuten ollut suurta ongelmaa, mutta Puljujärvi sattui olemaan tapahtuma-aikaan joukkueensa mukana Seattlessa.

Puljujärvi ei voinut matkata takaisin Kanadaan muun joukkueen mukana, vaan hän joutui jäämään yksin Seattleen odottamaan, josko hänelle löytyisi oma, turvallinen kyyti. Oilersin puheenjohtaja Bob Nicholson kertoi kanadalaiselle Sportsnetille suomalaispelaajan värikkäästä matkasta.

– Pelaajat soittivat minulle ja sanoivat: “Sinun täytyy tehdä jotain, Bob. Mitä tahansa”, Nicholson kertoi sivustolle.

Sivuston mukaan Puljujärvi antoi positiivisen testituloksen koronatestissä lauantaina, mikä vaikeutti tilannetta huomattavasti. Puljujärvi ei voinut matkustaa normaalilla lennolla, joten Nicholson otti yhteyttä yritykseen, joka suorittaa muun muassa potilasevakuointeja.

Yrityksen piti saada töihin kaksi lentäjää, jotka suostuivat lentämään Puljujärven kanssa. Koneessa ei nimittäin ollut ovea ohjaamon ja matkustamon välillä, joten lentäjät ja Puljujärvi olivat koko lennon ajan samassa tilassa.

Kun lentäjät oli löydetty, seuraava mahdollinen este oli Kanadan rajavartiosto. Kanadan kansalaiset voivat palata maahansa sairainakin, mutta Puljujärvi ei ole Kanadan kansalainen.

– Rajat on periaatteessa suljettu (ulkomaan kansalaisilta). Hän on suomalainen, eikä hänellä ole samanlaisia oikeuksia kuin kanadalaisilla, lentokoneyrityksen toimitusjohtaja Graham Williamson kertoi.

Kanadan rajavartiosto oli kuitenkin ymmärtäväinen. He suostuivat päästämään suomalaisen Kanadaan, kunhan hän olisi tämän jälkeen turvallisesti karanteenissa. Monien Oilers-fanien helpotukseksi “The Bison King” -nimen saanut Puljujärvi saatiin Edmontoniin – ja karanteeniin – maanantaina.

Nicholson muisteli Sportsnetille aikaa, jolloin Puljujärvi halusi pois Edmontonista eikä Oilerskaan halunnut suomalaishyökkääjää riveihinsä. Nyt tilanne on täysin toinen.

– Pidän siitä intohimosta, joka pelaajillamme oli, kun he sanoivat: “Meidän täytyy saada hänet kotiin. Meidän täytyy saada hänet kotiin.” Se kertoo paljon siitä, miten paljon hän merkitsee joukkuekavereilleen, Nicholson sanoi.

Lue myös:

Kommentti: NHL-pelaajia ei nähdä olympialaisissa – yksi esimerkki kuvastaa, miten mahdoton yhtälö on

Suosittelemme