Hyppää sisältöön

Mediatiedot: NHL-pelaajia ei nähdä Pekingin olympialaisissa

Useat media kertovat varmana tietona, ettei NHL-pelaajia nähdä Pekingin olympialaisissa. NHL ei ole vielä varmistanut asiaa.

NHL-logo maalissa.
Kuva: Getty Images
Anu Karttunen
Avaa Yle-sovelluksessa

Muun muassa yhdysvaltalaiset ESPN-kanava ja The Athletic -julkaisu kertovat lähteisiinsä vedoten, ettei jääkiekkoliiga NHL lähetä pelaajiaan Pekingin olympiakisoihin pahentuneen koronatilanteen takia.

Sekä ESPN:n että The Athleticin uutislähteiden mukaan liiga ja pelaajajärjestö NHLPA ovat sopineet asiasta, mutta NHL ei ole vielä ilmoittanut asiaa virallisesti.

NHL suostui viime syyskuussa, että se pitää pelitauon olympialaisten aikaan (4.–20. helmikuuta), jotta maailman parhaat pelaajat voisivat osallistua Pekingin kisoihin. NHL:llä on mahdollisuus perua päätös 10. tammikuuta mennessä ilman taloudellisia sanktioita.

Carolina Hurricanesin suomalaishyökkääjä Teuvo Teräväinen kertoi Yle Urheilulle maanantaina, että hänen joukkueensa keskusteluryhmään oli tullut viesti, jossa NHL-pelaajien olympiahaaveille lyötiin lopullinen sinetti.

– Siellä on joku pelaajayhdistyksen puhelu olympialaisiin liittyen menossa, osa jätkistä on sitä kuuntelemassa. Sieltä tuli meidän keskusteluryhmään jonkinlaista infoa, että se on siinä. Olympiareissu ei ole mahdollista. Neljän vuoden päästä sitten uutta yritystä, pettynyt Teräväinen sanoi.

Edellisen kerran NHL-pelaajat ovat olleet mukana vuoden 2014 Sotshin olympialaisissa. Tuolloin kultaa voitti Kanada, hopeaa Ruotsi ja Suomi sai pronssia.

NHL on joutunut perumaan viime päivien aikana peräti 50 NHL-ottelua koronapandemian ja erittäin herkästi leviävän omikron-variantin takia. Liiga jäi tämän takia ennenaikaiselle joulutauolle ja palaa tositoimiin näillä näkymin 26. joulukuuta.

Lue myös:

Teuvo Teräväiseltä tyly paljastus joukkueen ryhmäkeskustelusta: "Tuli viesti, että olympialaisiin ei mennä"

Onko koko olympiakiekko menossa pilalle? Jukka Jalonen Yle Urheilulle: "Ei voi kuvitella, että Euroopassa pelaavat lähtevät kirkumalla kisoihin"

Kommentti: NHL-pelaajia ei nähdä olympialaisissa – yksi esimerkki kuvastaa, miten mahdoton yhtälö on

Suosittelemme