Hyppää sisältöön

Savonlinnalaiset ilahduttivat ikäihmisiä sadoin paketein ja tuhansin joulukortein – vastaava: "Kuinka iloiseksi joku voi tulla, kun yllättäen saa tuntemattomalta lahjan"

Savonlinnassa on ollut ilmassa reilusti joulumieltä, kun tuntemattomat ihmiset ovat ilahduttaneet kaupungin palvelutaloissa ja kotihoidossa asuvia ikäihmisiä paketein ja joulukortein.

Joululahjoja.
Savonlinnalaiset ikäihmiset saivat tänä jouluna kasoittain joulumuistamisia ihan tuntemattomilta. Kuvituskuva. Kuva: Simo Pitkänen / Yle
Kati Rantala,
Milka Krogerus
Avaa Yle-sovelluksessa

Savonlinnalaisten joulumieli on näkynyt pakettien paljoutena Linnalan seniorikeskuksessa.

Linnalan Setlementti toteutti yhdessä kotihoidon ja diakoniatyön kanssa ikäihmisten joulupuukeräyksen. Suuren suosion saanut keräys toteutettiin tänä vuonna ensimmäisen kerran Savonlinnassa.

Ikäihmisten joulupuukeräystä hoitanut Soili Poikela on liikuttunut ihmisten anteliaisuudesta: Linnalan opiston aulakuusen oksilta poimitut toivelaput menivät kuin kuumille kiville. Toiveena saattoi olla villasukat, mutta paketista onkin paljastunut sukkien lisäksi konvehteja ja pipareita.

– Kun liki kaksi sataa lahjaa on toimitettu niin kyllä siellä on niitä toiveita saanut ollakin. Oli myös nimettömiä toiveita, joita kotihoitajat jakavat oman harkintansa, ammattitaitonsa ja tietämyksensä mukaan, sanoi Linnalan seniorikeskuksen omaishoidon, vapaaehtoistyön ja ystäväntupien vastaava Soili Poikela.

Poikelan mukaan joulumuistaminen voi lievittää ikäihmisten yksinäisyyttä joulunpyhinä.

– Tätä järjestäessä meillä koko ajan oli mielessä, että kuinka iloiseksi joku voi tulla, kun yllättäen saa tuntemattomalta lahjan. Ja siitä, että joku on halunnut antaa tuntemattomalle lahjan.

2 600 joulukorttia ikäihmisille

Savonlinnassa järjestetty kampanja keräsi yli 2600 joulukorttia. Luovan välittämisen yhteisö Siskot ja Simot järjesti yhteistyökumppaneineen Joulupostia ikäihmisille -kampanjan marraskuun ja joulukuun aikana yhtä aikaa 113 paikkakunnalla.

Savonlinnan kaupunki oli yhteistyössä Savonlinnan Seudun Kolomonen ry kanssa tekemässä ja keräämässä kortteja.

Joulukorttien keräyslaatikoihin kirjastoihin ja Kolomoselle kortteja saivat tuoda kaikki halukkaat.

Savonlinnassa joulukortteja kerättiin palvelutalojen ja kotihoidon asiakkaille.

Suosittelemme sinulle