Hyppää sisältöön

Varkaat murtautuivat omakotitaloon ja huumasivat asukkaan koirat – Kymenlaakson murtovyyhdistä epäillään ulkomailla asuvia miehiä

Kaakkois-Suomessa on tehty useita asuntomurtoja, joiden poliisi epäilee liittyvän toisiinsa. Nyt poliisilla on kolme epäiltyä.

Yksityiskohta poliisin sinisessä virkapuvussa.
Poliisi tutkii murtotapausta, joka voi liittyä moneen muuhun samankaltaiseen murtoon. Kuvituskuva. Kuva: Silja Viitala / Yle
Jasmina Kauta
Avaa Yle-sovelluksessa

Kaakkois-Suomen poliisi kertoo ottaneensa kiinni kolme asuntomurroista epäiltyä miestä.

Keski-ikäisten miesten epäillään murtautuneen 20. joulukuuta Kotkan Hirssaaressa sijaitsevaan omakotitaloon ja huumanneen talossa olleet kaksi koiraa lääkeaineilla.

Rikoskomisario Kai Virtanen kertoo, että talosta vietiin irtainta tavaraa, muttei yksilöi omaisuutta enempää. Murto tapahtui keskellä päivää.

Miehet otettiin kiinni keskiviikkona 22. joulukuuta ja vangittiin käräjäoikeuden päätöksellä lauantaina 25. joulukuuta. Poliisi epäilee miehiä törkeästä varkaudesta ja eläinsuojelurikoksesta.

Rikoskomisario Virtanen kertoo, että ulkomailta tulleet miehet eivät asu Suomessa.

Useita murtoja Kaakkois-Suomessa

Kaakkois-Suomen alueella on tehty useita asuntomurtoja loppusyksyn ja joulukuun aikana. Murtoja on Kaakkois-Suomen poliisin mukaan ennen joulukuuta tehty Kotkan, Pyhtään, Miehikkälän, Savitaipaleen ja Lappeenrannan alueilla.

Rikosylikonstaapeli Jarmo Rahkola Kaakkois-Suomen poliisilaitokselta kertoi viime viikolla, että asuntomurtoja on viime aikoina ollut erityisesti Pyhtään, Kotkan ja Haminan alueilla Etelä-Kymenlaaksossa. Poliisi epäilee, että vangitut miehet ovat syyllistyneet joulukuun aikana tehtyihin murtoihin.

Yhteistä teoille on ollut, että tekijät ovat saattaneet jättää ajoneuvonsa lähistölle ja kävelleet tekopaikalle. Tapahtuma-aika on ollut arvion mukaan usein aamupäivä.

Lue lisää: Kaakkois-Suomessa liikkuu nyt asuntoihin murtautuvia hiippareita – poliisit kertovat, miten jouluna kannattaa toimia, jos ei ole kotona

Suosittelemme sinulle