Hyppää sisältöön

Hyväntekeväisyyden merkitys on korostunut loppuvuoden aikana

Lapsiperheiden tarve taloudelliseen apuun koronapandemian jyllätessä on näkynyt Pohjois-Pohjanmaalla joulun ja loppuvuoden juhlapyhien aikaan.

en hand med slantar
Korona on pienentänyt monen lapsiperheenkin tuloja ja avun tarve on lisääntynyt. Kuva: Mannerheims barnskyddsförbund
Hanna Holopainen,
Risto Degerman
Avaa Yle-sovelluksessa

Lapsiperheiden ahdinko ja köyhyys ovat lisääntyneet korona-aikana. Avun tarve on laajentunut myös perheisiin, jotka aiemmin ovat selvinneet hyvin. Perheiden talous on voinut horjua, jos perheellä on ollut iso asuntolaina tai isot menot. Silloin ei tarvita isoa muutosta talouteen, kun käy niin, etteivät tulot enää riitäkään kaikkeen.

Mannerheimin lastensuojeluliitosta kerrotaan, että koronavuosina lapsiperheköyhyys on paitsi syventynyt, myös laajentunut koskemaan perheitä, jotka ovat aiemmin selvinneet hyvin.

– Myös yrittäjien perheitä saattaa olla avun tarvitsijoiden joukossa, jos yritystoimintaa ei ole voinut harjoittaa. Varsinkin kulttuuri- ja tapahtuma-alalla on ollut hankalaa, sanoo Mannerheimin lastensuojeluliiton viestintäjohtaja Liisa Partio.

Erilaiset hyväntekeväisyyslahjoitukset ovat olleet jopa aiempaa kysytympiä esimerkiksi Mannerheimin lastensuojeluliiton paikallisyhdistysten toiminnassa.

MLL:n Tyrnävän paikallisyhdistyksestä lapsiperheitä on muistettu ja autettu monin tavoin vuodenvaihteen juhlapyhinä. Yhdistys tilasi esimerkiksi Hyvä Joulumieli -lahjakortteja, hankki lapsille joulukalentereita ja muisti myös vanhuksia ja hoitajia.

Lisäksi Tyrnävällä osallistuttiin myös tänä vuonna ensimmäistä kertaa kokeiltuun Auta ruokalahjalla -kampanjaan, jossa mukana oli yhdistysten lisäksi paikallisia K-Supermarketeja.

MLL:n Tyrnävän yhdistyksen rahastonhoitaja Katja Knuutila kertoo, että saivat koottua ruokalahjoituksen 12 perheelle jouluksi.

– Keräys jatkuu vielä vuodenvaihteeseen saakka ja luvassa on tammikuun alussa vielä yksi ruokalahjoitus, Knuutila sanoo.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme sinulle