Hyppää sisältöön

Rohkea ulostulo Bostonin NHL-tähtihyökkääjältä – "He eivät tienaa olympialaisista, bisneksestä tässä on lopulta kyse"

Brad Marchand sanoo ääneen sen, mistä monet jääkiekkoilijat ovat keskustelleet keskenään; olympialaisista poisjääminen toisen kerran perättäin herättää närää NHL-pelaajien keskuudessa. Myös Connor McDavid puhui olympialaisten merkityksestä jääkiekkoilijoille.

Bostonin NHL-tähtihyökkääjä Brad Marchand kritisoi NHL-päättäjien päätöstä jättäytyä pois olympialaisista
Kuva: Derek Cain/Icon Sportswire
Timo Uusitalo
Avaa Yle-sovelluksessa

Boston Bruinsin konkarihyökkääjä Brad Marchand on astunut julkisuuteen ja kritisoinut rajusti NHL:n tekemää päätöstä jättäytyä taas kerran pois olympialaisista.

Marchand, 33, on erittäin pettynyt NHL:n viime viikolla julkaisemasta päätöksestä.

– Loppujen lopuksi kysymys on siitä, että he (NHL-päättäjät) eivät välitä olympialaisista, koska he eivät ansaitse siitä rahaa. Ja siitähän tästä on lopulta vain kyse – bisneksestä, selvitti Marchand.

Marchand kirjoitti tiistaina omalle Twitter-tililleen tulikivenkatkuisen vuodatuksen, jossa hän äimisteli, miksi NHL ja pelaajayhdistys NHLPA sopivat varapelaajien ryhmien (taxi squadit) muodostamisesta muuttamalla taalaliigan työehtosopimuksia, mutta vastaavia muutoksia ei tehty NHL-pelaajien mahdollistamiseksi Pekingin olympialaisiin.

Kukin NHL-joukkue saa koota kuuden varapelaajan taxi-ryhmän, joka voi harjoitella ja matkustaa muun joukkueen mukana.

– Minusta pelaajilla pitäisi olla oikeus valita, lähteäkö olympialaisiin vai ei. Siellä pitäisi olla aina mukana parhaimmista parhaimmat. Pelaajat ovat laittaneet itsensä vuosien mittaan siihen kuntoon, että voivat kilvoitella osallistumisesta (olympialaisiin). Tätä on vaikea sulattaa, vaikeroi Marchand.

McDavid: "Se on näyttämö, johon kaikki haluavat"

Myös Edmonton Oilersin supertähti, NHL:n pistepörssin useaan kertaan voittanut Connor McDavid toivoo, että parhaat pelaajat kohtaisivat mahdollisimman pian samassa turnauksessa. McDavid kertoi asiasta Sportsnetin haastattelussa.

– Olympiaturnauksen peruuntuminen on todella ikävää. Mielestäni meidän on löydettävä keino järjestää parhaiden pelaajien välinen turnaus jossain vaiheessa, McDavid kertoi.

– Emme voi mennä kuutta, seitsemää tai kahdeksaa vuotta ilman ainuttakaan parhaiden pelaajien välistä maajoukkueturnausta. Mikäli olympiaturnaus ei toteudu, meidän on keksittävä toinen keino.

McDavid painottaa, että olympialaiset on jokaisen pelaajan unelma.

– Olympiaturnaus on näyttämö, jossa pääset esiintymään todella globaaleille markkinoille. Se on näyttämö, johon kaikki haluavat.

NHL tarvitsi otteluohjelmalle olympiaikkunan

Jääkiekkoliiga NHL vahvisti viime viikon keskiviikkona, etteivät NHL:n pelaajat lähde helmikuussa pelattavaan Pekingin olympiaturnaukseen.

Vuoden 2022 talviolympialaiset järjestetään 4.–20. helmikuuta Kiinan pääkaupungissa Pekingissä.

– Valitettavasti koronavirustilanne Pohjois-Amerikassa on kärjistynyt ja aiheuttanut sekasorron NHL:n runkosarjan aikatauluihin. Siksi olympialaisiin osallistuminen ei ole mahdollista, perusteli NHL-komissaari Gary Bettman tiedotteessa ja antoi ymmärtää, että ammattilaissarja tarvitsee helmikuun olympiaikkunan saadakseen otteluohjelmansa raiteilleen.

Etelä-Korean olympialaiset pelattiin neljä vuotta sitten ilman NHL-pelaajia. Viimeksi maailman parhaat kiekkoilijat olivat mukana vuonna 2014 Sotshissa.

Päivitetty juttua klo 29.12.2021 klo 10.30: lisätty Connor McDavidin kommentit.

Lue myös

Nyt se varmistui: NHL-pelaajat eivät lähde Pekingin olympialaisiin – Jalonen harmissaan odotetusta päätöksestä

NHL-pelaajat pelkäsivät Kiinan karanteenisääntöjä – virallinen ohjeistus osoittaa huhut peräti viiden viikon karanteenista täysin vääriksi

Teuvo Teräväiseltä tyly paljastus joukkueen ryhmäkeskustelusta: "Tuli viesti, että olympialaisiin ei mennä"

Kommentti: NHL runnoo kauden läpi väkisin, vaikka edessä häämöttää täydellinen koronakaaos

Kommentti: NHL:n vetäytyminen olympialaisista syö eniten Kanadaa – Suomi kaikesta huolimatta vahvoilla

Olympiajännitystä, koronaa, tuomarikeskusteluja, kovia nousuja ja jyrkkiä laskuja – näistä puheenaiheista NHL-syksy muistetaan

Suosittelemme