Hyppää sisältöön

Siilinjärvellä rottaongelma, kunta saanut tavallista enemmän yhteydenottoja

Rottia on ilmoitusten perusteella ongelmaksi asti etenkin Vuorelassa ja Toivalassa.

Rotta syö jyviä
Rottien torjunta on kiinteistön omistajan vastuulla. Rotanmyrkkyä ei kuluttajille enää myydä. Arkistokuva. Kuva: Wolfgang Vogt / CCO Public Domain Licence
Keijo Salokangas

Siilinjärvellä on todettu rottaongelma. Kunnan terveysvalvontaan on tullut puolentoista vuoden aikana tavallista enemmän yhteydenottoja rottiin liittyen. Kunnassa oletetaan, että sille tietoon tulee rotista vain pieni osa.

Siilinjärven terveystarkastaja Antti Hartikainen kertoo rottaongelmasta kunnan Facebook-sivuilla julkaistussa videossa. Hartikaisen mukaan yhteydenottoja on tullut eri puolilta kuntaa, mutta erityisesti kunnan eteläosasta eli Vuorelasta ja Toivalasta.

Rottaongelmaa voi torjua estämällä rottien ravinnon saannin, huolehtimalla että pihan jäteastiat ovat ehjiä, pitämällä pihapiirin siistinä, välttämällä lintujen ruokkimista, hoitamalla kompostia hyvin eikä avokompostia pidä käyttää.

Rottien torjunta on kiinteistön omistajan vastuulla. Ehkäisevät toimet ovat tärkeimpiä. Rottia voi torjua loukuttamalla tai pyytämällä paikalle ulkopuolisen tuholaistorjujan. Rotanmyrkkyjä ei tavallisille kuluttajille enää ole myynnissä.

Suosittelemme sinulle