Hyppää sisältöön

IIHF-pomolta kipakka vastaus Tyttöleijonien kritiikkiin: "Tässä ei ole kyse sukupuolesta"

Luc Tardifin mukaan miesten kisoista saatavat tulot takaavat Kansainvälisen jääkiekkoliiton toiminnan jatkumisen kaikilla osa-alueilla.

Luc Tardif.
Luc Tardif valittiin IIHF:n puheenjohtajaksi syyskuun lopussa. Kuva: All Over Press
Jonne Niemeläinen

Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF on vastannut Tyttöleijonien lähettämään kritiikkiin.

Suomen alle 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue lähetti aikaisemmin IIHF:lle kirjeen, jossa Tyttöleijonat vaativat tammikuulta perutun MM-turnauksen siirtämistä myöhempään ajankohtaan. Lisäksi kirjeessä vaadittiin naisille ja tytöille parempaa kohtelua ja samanlaista panostusta kuin miehille ja pojille.

Varhain keskiviikkona IIHF:n tuore puheenjohtaja Luc Tardif vastasi tiedotteella Tyttöleijonien lähettämään kirjeeseen. Tardif painotti, että alle 18-vuotiaiden kisat on peruttu nimenomaan koronapandemian takia. Puheenjohtajan mukaan liitto on vienyt naiskiekkoa paljon eteenpäin ja aikoo tehdä niin jatkossakin.

– Tämä ei ole sukupuolikysymys, tässä on kyse koronasta. Peruutukset ovat koskeneet kuutta turnausta, joista kaksi on ollut alle 20-vuotiaiden miesten turnausta. Kriitikot tuntuvat unohtavan sen, Tardif kommentoi tiukkasävyisessä tiedotteessa.

Tardifin viittaamat peruuntuneet turnaukset olivat U20-poikien 2-divisioonan turnaus Serbiassa ja 3-divisioonan turnaus Meksikossa.

Kanadalais-ranskalainen puheenjohtaja myönsi, että on taloudellisesti järkevää järjestää miesten kisat vuosittain keinolla millä hyvänsä. Tämä ei kuitenkaan johdu Tardifin mukaan sukupuolesta.

– Näiden kahden miesten turnauksen tuloilla liitto pysyy hengissä ja pystyy tukemaan kaikkia liiton alaisia kisoja. On vain vastuullista tehdä kaikkensa niiden kisojen eteen, jotka takaavat sen, että liitto voi järjestää muitakin kisoja.

– Minä uskon naisten kiekkoon. Olemme sitoutuneet siihen, että investoimme naisten kiekkoon nyt ja tulevaisuudessa.

Lue myös:

Tyttöleijonat vaatii Kansainvälistä jääkiekkoliittoa järjestämään perutuiksi ilmoitetut MM-kisat: "Ansaitsemme samanlaisen panostuksen kuin miehet ja pojat"

U18-tyttöjen MM-kisat peruttiin taas: Tyttöleijonat suunnittelee kirjettä IIHF:lle – Suomen kiekkopomo kertoo, miksi U20-poikien kisat kuitenkin pelataan

Suosittelemme sinulle