Hyppää sisältöön

Katso huippuhetket NHL:n uskomattomasta maalimässäilystä – tällä vuosisadalla vain kahdessa pelissä taottu isommat numerot

San Jose ja Arizona mässäilivät maaleilla, kun jääkiekon NHL palasi pidennetyltä joulutauolta. Ottelussa nähtiin peräti 15 maalia.

San Jose ja Arizona mässäilivät maaleilla
Jonne Niemeläinen
Avaa Yle-sovelluksessa

San Josen ja Arizonan pelissä molemmat joukkueet tekivät peräti seitsemän maalia varsinaisella peliajalla, ja ottelu ratkesi vasta voittomaalikisan jälkeen kotijoukkue Sharksin hyväksi 8–7.

2000-luvulla vain kahdessa ottelussa on tehty enemmän maaleja. Winnipeg voitti kaudella 2011–2012 Philadelphian maalein 9–8 ja kaudella 2001–2002 Ottawa nuiji Washingtonin 11–5. Tällä vuosisadalla on pelattu nyt kuusi ottelua, joissa on tehty 15 maalia.

NHL:n historian aikana on nähty kaksi ottelua, joissa on tehty peräti 21 maalia. Ensimmäinen pelattiin kaudella 1919–1920 (Toronto St. Patricks–Montreal Canadiens 7–14) ja toinen kaudella 1985–1986 (Edmonton–Chicago 12–9).

Tuossa jälkimmäisessä ottelussa Edmontonin Jari Kurri teki kolme maalia, Raimo Summanen avitti kaksi osumaa ja muuan Wayne Gretzky kirjasi seitsemän syöttöpistettä.

San Josen ja Arizonan välisessä 15 maalin mittelössä tehtiin vain kaksi ylivoimamaalia ja Sharksin jokaisessa maalissa oli eri maalintekijä. Arizonan pisterohmuja olivat Lawson Crouse (2+2) ja Phil Kessel (0+4).

Toisen erän alussa Sharks onnistui kaksi kertaa seitsemän sekunnin sisään ja siirtyi jo 4–2-johtoon Radim Simekin ja Jeffrey Vielin maaleilla. San Jose johti ottelua peräti neljä kertaa kahdella maalilla, mutta sinnikäs Arizona nousi aina tasoihin.

Kolmannen erän lopussa kotijoukkue johti 7–5, kun peliaikaa oli jäljellä vain reilut kolme minuuttia, mutta Shayne Gostisbehere ja Andrew Ladd (yv) nostivat vieraat tasoihin.

Ratkaisevan voittolaukauksen iski toisella kierroksella Sharksin Tomas Hertl.

Katso jutun pääkuvana olevalta videolta ottelun huippuhetket.

Matias Maccelli ei ollut Arizona Coyotesin kokoonpanossa vierasottelussa San Jose Sharksia vastaan, joten suomalaishyökkääjän NHL-debyytti jäi vielä tekemättä.

Lue myös:

Tampa Bay nousi dramaattisesti voittoon Montrealista – katso, miten Lightning tasoitti onnekkaasti viime hetkellä ja iski voittomaalin

Rohkea ulostulo Bostonin NHL-tähtihyökkääjältä – "He eivät tienaa olympialaisista, bisneksestä tässä on lopulta kyse"

Kommentti: NHL runnoo kauden läpi väkisin, vaikka edessä häämöttää täydellinen koronakaaos

Olympiajännitystä, koronaa, tuomarikeskusteluja, kovia nousuja ja jyrkkiä laskuja – näistä puheenaiheista NHL-syksy muistetaan

Suosittelemme