Hyppää sisältöön

Rovaniemen kuntoutussairaalan osasto K3:n potilailla koronatartuntoja – ainoastaan saattohoitopotilaita pääsee nyt tapaamaan

Vierailuja toivotaan vältettävän 8. tammikuuta saakka. Rovaniemen Pulkamontiellä sijaitsevassa kuntoutussairaalassa hoidetaan muun muassa erityishoitoa vaativia ikäihmisiä, saattohoitopotilaita ja kuntoutuspotilaita.

Rovaniemen kuntoutussairaalan osaston K3 viidellä potilaalla on todettu koronatartunta.

Koronatartunta on peräisin hoitohenkilökunnalta. Hoitaja oli rokotettu kolmesti. Tartunta on johtanut potilaiden altistumiseen ja siten myös viruksen siirtymisen viiteen potilaaseen.

Saarenkylän Pulkamontiellä sijaitsevassa kuntoutussairaalassa hoidetaan muun muassa saattohoitopotilaita sekä akuutti-, tutkimus- ja kuntoutuspotilaita ja erityishoitoa vaativia ikäihmisiä.

Kuntoutussairaalan osastolla K3 ei tule nyt vierailla tartuntariskin minimoimiseksi, sanoo Rovaniemen kaupungin palvelualuepäällikkö Johanna Lohtander.

– Tämä on vahva suositus. Vierailuja toivotaan nyt vältettävän muutoin kuin saattohoitotilanteessa. Toivomme, että ihmiset ymmärtäisivät tilanteen ja sen, että vierailut ovat nyt mahdollisia vain poikkeustapauksissa, Lohtander sanoo.

Saattohoitopotilaan tapaamisissa vierailijan tulee nyt varustautua samaan pisaraeristystyyppiseen pukeutumiseen kuin henkilökunnankin, Lohtander kertoo. Vierailusta Rovaniemen kuntoutussairaalan K3-osastolla tulee sopia osaston henkilökunnan kanssa etukäteen.

Vierailuja tulee välttää 8. tammikuuta saakka.

Uusimmat tiedot Lapin koronatilanteesta löytyvät tästä linkistä.

Lisää Lapin uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme sinulle