Hyppää sisältöön

Hämeen luontokeskuksen luonne on muuttunut

Luontokeskuksen omistaa nyt Eerikkilän urheiluopisto. Vastikään Eerikkilä osti itselleen myös kymmenisen hehtaaria lisämaata.

Belgialaisvieraita Tammelassa Hämeen luontokeskuksessa
Entinen Hämeen luontokeskus, nykyinen Villa Erik on jatkossa kahvilana loma-aikoina. Arkistokuva. Kuva: Markku Karvonen / Yle
Eeva Hannula
Avaa Yle-sovelluksessa

Hämeen luontokeskuksen luonne on muuttunut Eerikkilän urheiluopiston ostettua sen itselleen. Urheiluopisto osti Hämeen luontokeskuksen Metsähallitukselta viime vuonna.

Esimerkiksi yritykset ja yksityiset voivat varata sitä kokouksia ja juhlia varten. Loma-aikoina luontokeskus palvelee kahvilana. Eerikkilän urheiluopisto on ristinyt Hämeen luontokeskuksen Villa Erikiksi.

Kun omistajana oli Metsähallitus, oli luontokeskukseen tutustuminen maksutonta ja sen tehtävä oli tarjota luontoelämyksiä. Joitakin vuosia sitten Hämeen luontokeskusta yritettiin kehittää lasten ja nuorten luontoliikuntakeskuksena.

Sarkinniemen kauppa moninkertaistaa Eerikkilän maaomaisuuden

Vastikään Eerikkilän urheiluopisto osti itselleen myös kymmenen hehtaaria maata Ruostejärven rannalta Sarkinniemestä. Ennen kauppaa Finlaysonin Forssan tehtaiden sairauskassan kanssa Eerikkilällä oli maita 27 hehtaaria.

Sarkinniemen alueella on rakennusoikeutta vajaat 3000 neliömetriä. Alueella on voimassa oleva rantakaava, kertoo toimitusjohtaja Petri Jakonen Eerikkilä Sport and Outdoor Resortista.

– Rakennusoikeutta on kolmella eri tontilla, kullakin noin 900 neliömetriä. Alueen käytöstä ei vielä ole tarkempia suunnitelmia. Ensi alkuun Sarkinniemeen tullaan tekemään luontoreittejä, kertoo Petri Jakonen.

Lisää Kanta-Hämeen uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme sinulle