Hyppää sisältöön

Oulun Kärpät valittaa Pohjois-Suomen hallinto-oikeuteen avin päätöksestä sulkea yleisötilat

Kärppien toimitusjohtaja Tommi Virkkunen vahvistaa, että haaste toimitetaan hallinto-oikeuteen hetimiten. Hän ymmärtää pakolliset istumapaikat ja maskit, mutta ei pelaamista ilman yleisöä.

Oulun Kärppien toimitusjohtaja Tommi Virkkunen toimistossaan.
Oulun Kärppien toimitusjohtaja Tommi Virkkunen haastaa aluehallintoviranomaisen päätöksestä pelata ottelut ilman yleisöä. Kuva: Timo Nykyri / Yle
Pekka Loukkola
Avaa Yle-sovelluksessa

Oulun Kärpät oy tekee valituksen Pohjois-Suomen hallinto-oikeuteen aluehallintoviranomaisen ennen joulua tehdystä päätöksestä sulkea yleisötilat katsojilta.

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto teki monien muiden Suomen aluehallintovirastojen kanssa yhtenäisen päätöksen kaikkien yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten kieltämisestä ja yleisten tilojen sulkemisesta.

Eilen Pohjois-Suomen hallinto-oikeus teki välipäätöksen, jossa se keskeytti avin päätöksen toimeenpanon vuoden loppuun saakka. Hallinto-oikeudessa on käsittelyssä myös uusi valitus, koska avi jatkoi sulkupäätöstä 15.1. saakka.

Kärppien toimitusjohtaja Tommi Virkkusen mukaan valitus Pohjois-Suomen hallinto-oikeuteen lähtee seuralta heti, kun se on mahdollista. Virkkusen mukaan moni muukin seura aikoo tehdä valituksen hallinto-oikeuteen alueellaan.

Ottelutapahtumat on THL:n mukaan arvioitu riskiasteikolla tasolle 2, kun kuntosalit olivat matalan riskin tasolla yksi.

– Meidän otteluista ei ole tullut tartuntaketjuja ja katsojia on käynyt liigapeleissä satojatuhansia. Siksi haastamme avin päätöksen Pohjois-Suomen hallinto-oikeuteen, kertoo Virkkunen.

Virkkusen mukaan jääkiekko-ottelut ovat matalan riskin tapahtumia.

– Voihan sinne tulla jonkinlaista rajoitusta, kuten pakolliset istumapaikat ja maskit, ne otamme vastaan ilomielin. Sitä en ymmärrä, että yhtäkkiä lyödään kaikki tapahtumat kiinni ja reagointiaika jää nollaan, jatkaa Virkkunen.

Kotiotteluiden katsojamäärillä on suuri merkitys seuran taloudelle.

– Viime vuoden perustella voidaan arvioida, että yksittäisessä ottelussa jää kymmeniä tuhansia euroja tulematta. Sillä on suuri merkitys seuran taloudelle, kertoo Virkkunen.

Suosittelemme