Hyppää sisältöön

Oulun normaalikoulun oppilaat ja opettajat valmistautuvat esiintymään Dubain maailmannäyttelyssä, jos korona sen vain sallii

Normaalikoulun yhteistyö dubailaisen oppilaitoksen kanssa huipentuu helmikuussa hulppeissa puitteissa maailmannäyttelyn Suomi-paviljongissa. Matkaan opettajien kanssa lähtee 10 alakoulun oppilasta ja 10 lukiolaista.

Ilmakuva Dubaista aurinkoisena päivänä.
Dubai järjestää maailmannäyttelyn, jossa myös Oulun normaalikoulun oppilaat pääsevät esiintymään helmikuussa, jos koronatilanne sen sallii. Kuva: Sergii Figurnyi / AOP
Risto Ukkonen
Avaa Yle-sovelluksessa

Oulun normaalikoulun oppilaat ja opettajat valmistelevat opinto- ja koulutusmatkaa Dubaihin helmikuussa.

Normaalikoulu tekee yhteistyötä paikallisen oppilaitoksen kanssa. Lapset ja nuoret pääsevät yhdessä esittelemään viime vuonna aloitettuja oppimisprojektejaan Dubain maailmannäyttelyn Suomen osastolla. Esillä ovat muun muassa kieli- ja ruokakulttuuriasiat sekä 3d-tulostus ja koululaisten arki.

Oulusta matkaan lähtee 10 alakoulun oppilasta ja 10 lukion opiskelijaa yhdessä opettajien kanssa, jos vain koronatilanne sen sallii.

Normaalikoulun johtava rehtori Kari Kumpulainen vieraili joulukuussa koulutusvientimatkalla Dubaissa, jossa hänen mukaansa koronatilanne oli tuolloin tartuntamääriltään paljon Suomea parempi. Sen jälkeen tartuntamäärät ovat kääntyneet nousuun myös Yhdistyneissä Arabiemiraateissa. Kumpulaisen mukaan matkavalmisteluja tehdään kuitenkin suunnitellusti, mutta koronatilannetta seurataan tarkasti.

Normaalikoulu tekee Arabiemiraatteihin laajempaakin koulutusvientiä, jonka jatkoa valmistellaan alkuvuoden aikana. Normaalikoulu kuuluu kaikkiaan 14 oppilaitoksen yhteistyöhön, jonka puitteissa on syksyn aikana tehty vientityötä muun muassa Dubaihin.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme