Hyppää sisältöön

Jessie Diggins vei hurjan kirikamppailun – Kerttu Niskanen menetti Tour de Skin johtajan keltaisen liivin

Suomalaishiihtäjät eivät olleet mukana kärkikamppailussa Tour de Skin kolmannessa osakilpailussa Oberstdorfissa.

Jessie Diggins vei naisten tiukan loppukirin
Anu Karttunen
Avaa Yle-sovelluksessa

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Yhdysvaltojen Jessie Diggins oli ykkönen Oberstdorfin 10 kilometrin vapaan hiihtotavan yhteislähtökilpailussa. Tiukan kirikamppailun toiseksi tuli Ruotsin Frida Karlsson ja kolmanneksi Venäjän Tatjana Sorina.

Toisin kuin miesten kilpailussa, naisten kisassa pääjoukko hajosi heti ensimmäisellä kilometrillä. Kisan vetovastuu vaihtui useaan otteeseen, mutta puolivälin jälkeen Diggins, Norjan Helene Marie Fossesholm ja Ruotsin Ebba Andersson lisäsivät vauhtia ja ero pääjoukossa kasvoi entisestään.

Karlsson iski viimeisessä nousussa ja hänen vetonsa näytti olevan liikaa muille. Matkan aikana pariinkin otteeseen kompuroineen Karlssonin veto ei kuitenkaan kestänyt loppuun asti. Jessie Diggins esitti huiman kirin loppusuoralla ja ohitti ruotsalaisen viime metreillä. Digginsin ja Karlssonin välinen ero oli vain 0,5 sekuntia. Sorina hävisi Karlssonille 0,3 sekuntia.

Ensimmäisen kierroksen toinen puolikas oli vaikea suomalaishiihtäjille, eivätkä he pystyneet nousemaan kärkitaistoon mukaan. Maalissa Krista Pärmäkoski oli paras suomalainen 15. sijallaan. Kerttu Niskanen menetti Tourin johtajan keltaisen liivin Digginsille ja oli kisassa 22:s. Johanna Matintalo oli 23:s ja Anne Kyllönen 25:s.

Riitta-Liisa Roponen ilmoitti ennen starttia, että hän jättää Tour de Skin kesken, sillä hän ei ollut tyytyväinen hiihtoihinsa.

Lue myös:

Kläbo kiristi Oberstdorfin yhteislähtökisan voittoon, Iivo Niskanen 20:s

Oma aviomies valmentaa olympiamitalisti Kerttu Niskasta – näin poikkeuksellinen ratkaisu toimii

Suosittelemme