Hyppää sisältöön

Uusi vuosi on otettu Lapissa vastaan ilman suuria vahinkoja, mutta poliisilla on riittänyt kiirettä mökki- ja kotijuhlien hillitsemisessä

Lapissa poliisia on tarvittu rauhoittelemaan vuodenvaihteen juhlinnan aiheuttamia häiriöitä varsinkin Levillä ja kaupungeissa.

Räiskyvä ilotulitus, jossa kultaisen keskellä on sinisiä ja vihreitä valoja.
Sekä ilotulituksista että muusta vuodenvaihteen juhlinnasta on ainakin toistaiseksi selvitty ilman vakavia vahinkoja. Kuva: Emilia Korpela / Yle
Pirkko Kukko-Liedes
Avaa Yle-sovelluksessa

Lapissa poliisitehtävät juhlinnan rauhoittelemisessa ovat odotetusti suuntautuneet yksityisasuntoihin ja mökkeihin kaupungeissa ja tunturikeskuksissa, erityisesti Levillä.

Vakavilta vahingoilta on poliisin mukaan vältytty. Rikoskomisario Marko Ijäs Lapin poliisilaitokselta kertoo, että pieniä nujakoita ja lieviä pahoinpitelyjä on tapahtunut, ja joitakin kiinniottojakin on tehty. Poliisi on tavoittanut myös päihtyneenä ajaneita.

Juhlinta yksityisasunnoissa ja mökeissä on poikinut ilmoituksia lähinnä metelin aiheuttamista häiriöistä. Poliisin apua häiriötilanteiden purkamiseen on eniten tarvittu Levillä ja kaupungeissa.

– Levi on omanlaisensa viihdekeskus, rikoskomisario Ijäs luonnehtii.

Tehtävämäärä ennallaan, osoite muuttunut

Rikoskomisario Ijäksen mukaan poliisin tehtävämäärä pysyi vuodenvaihteen juhlinnan valvonnassa entisellä tasolla. Koska ravintolat olivat illalla ja yöllä kiinni, häiriöitä ei syntynyt kaupungien kaduilla. Korona siirsi vuodenvaihteen juhlintaa yksityistiloihin jo vuosi sitten.

Ilotulitukset sujuivat Lapissa ilman suuria vahinkoja. Muutamia ilmoituksia ennenaikaisesti pamahtaneista tai väärään suuntaan lentäneistä raketeista poliisille on kuitenkin tullut.

Lue myös:Moni lähti uudeksivuodeksi tunturiin, tulossa mökkibileiden suma – yrittäjä: "Ahtaudutaan pieneen tilaan, jossa kukaan ei valvo mitään"

Lisää Lapin uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme sinulle