Hyppää sisältöön

Työväen näyttämöpäivät perutaan toistamiseen – keväälle suunnitellaan pienimuotoisempaa tapahtumaa

Tapahtuma peruttiin viime hetkellä. Näyttämöpäivät oli tarkoitus järjestää vielä tammikuussa. Asiaa perustellaan alueen koronavirustilanteella ja rajoituksilla.

Työväen näyttämöpäivien juliste.
Tämän vuoden festivaaleille haki viime vuonna 28 ryhmää, joista yhdeksän valittiin. Jos tapahtumaa ei olisi peruttu olisi näyttämöpäivät järjestetty jo 45. kertaa. Kuva: Susanna Pekkarinen / Yle
Juho Liukkonen

Harrastajateatterikentälle merkittävä Työväen näyttämöpäivät perutaan Mikkelissä jo toistamiseen.

Päätöksen taustalla on pahentunut koronavirusepidemia alueella sekä voimassa olevat rajoitukset.

– Tämä oli suorastaan traaginen päätös. Valmisteluissa ehdittiin pitkälle. Ryhmät oli valittuina, tekniset suunnitelmat ja tarkistukset sekä tilaukset oli tehty, tapahtuman tuottaja Mikko Väänänen harmittelee.

Väänänen kertoo, että nykyisillä rajoituksilla esityksiä ei olisi pystytty järjestämään turvallisesti. Tapahtuman järjestäminen ei olisi kannattanut taloudellisestikaan.

Näyttämöpäivien peruminen toistamiseen ei Väänäsen mukaan tarkoita kuoliniskua tapahtumalle, mutta päätös ajaa taustayhdistyksen entistä vaikeampaan tilanteeseen.

– Täytyy toivoa, että valtion puolelta tulisi jonkinlaista tapahtumatakuuta taas haettavaksi.

Näyttämöpäivät aiotaan toteuttaa jossain muodossa myös tänä vuonna.

Ohjelmatoimikunta kertoo suunnittelevansa keväälle pienimuotoisempaa pop up -tapahtumaa. Siellä nähtäisiin osa tämän vuoden Näyttämöpäiville kaavailluista esityksistä.

– Keväällä joku viikonloppu voisimme toteuttaa pari esitystä Mikkelissä, jotka sitten myös striimattaisiin netissä.

Työväen näyttämöpäivät aiotaan järjestää kokonaisuudessaan jälleen ensi vuonna. Haku tulevalle festivaalille alkaa keväällä.

Työväen näyttämöpäivät on yksi Suomen merkittävimmistä harrastajateatterikentän tapahtumista. Tänä vuonna tapahtuma olisi järjestetty jo 45. kertaa.

Juttua päivitetty 4.1.2021 kello 11:15 Mikko Väänäsen haastattelun pohjalta.

Suosittelemme sinulle