Hyppää sisältöön

Kiuru MTV Uutisille: STM pyytää Puolustusvoimia varautumaan virka-avun antoon – tarve arviolta 5 000 henkilön kahden kuukauden työpanos

MTV Uutisten mukaan STM pyytää Puolustusvoimia varautumaan antamaan virka-apua kunnille ja sairaanhoitopiireille koronan testaukseen, jäljitykseen ja rokotuksiin.

Krista Kiuru puhuu medialle.
Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurun mukaan apua tarvitaan jäljitykseen, testaukseen ja rokotuksiin. Kuva: Silja Viitala / Yle
Anna Näveri
Avaa Yle-sovelluksessa

Sosiaali- ja terveysministeriö (STM) pyytää Puolustusvoimia varautumaan virka-avun antoon kunnille ja sairaanhoitopiireille koronatilanteen hillitsemiseen, kertoo kertoo perhe ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd.) MTV Uutisille.

Ministeriö pyytää Puolustusvoimia varautumaan avunantoon, joka vastaa noin 5 000 henkilön kahden kuukauden työpanosta. Apua annettaisiin kunnille ja sairaanhoitopiireille koronatestaukseen, jäljitykseen ja rokotuksiin. Virka-apuun tarvittavan henkilöstön määrä tosin tarkentuu vielä.

Tartuntatautilain 89 §:n mukaan virka-apua Puolustusvoimilta, Tullilta, poliisilta, pelastusviranomaisilta tai Rajavartiolaitokselt voi pyytää aluehallintovirasto, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, kunnan tartuntataudeista vastaava toimielin, kunnan tai sairaanhoitopiirin kuntayhtymän tartuntatautilääkäri – luettelossa ei ole ministeriötä mukana.

Siksi STM:n pyytääkin Puolustusvoimia varautumaan virka-avun antoon.

STM:n varautumispyyntö on osoitettu MTV Uutisten mukaan puolustusministerille, puolustusministeriölle ja Puolustusvoimille.

Voit keskustella aiheesta 5.1. kello 23:een saakka.

Oikaisu 5.1. klo 14.47: STM ei pyydä Puolustusvoimilta virka-apua vaan pyytää Puolustusvoimia varautumaan virka-avun antoon kunnille ja sairaanhoitopiireille.

Lue myös:

Uusimmat tiedot koronaviruksesta

Suosittelemme