Hyppää sisältöön

Tapaninvainion murhasta Helsingissä epäillään 27-vuotiasta miestä, poliisi: Mies meni uhrin asuntoon yöllä ja surmasi kirveellä

Noin 40-vuotiaan uhrin ruumis löytyi mattoon käärittynä uhrin asunnon viereisestä roska-astiasta. Tekoväline löytyi viereisestä roskiksesta. Poliisi epäilee, että mies hankki välineistöä henkirikosta varten etukäteen.

Kuvituskuvia poliiisipartiosta talvisessa ympäristössä.
28-vuotias nainen vangittiin marraskuussa murhasta epäiltynä, mutta häntä ei ole enää syytä epäillä teosta. Kuva: Ronnie Holmberg / Yle
Katri Kirsi
Avaa Yle-sovelluksessa

Helsingin poliisi tutkii edelleen henkirikosta, jonka epäillään tapahtuneen 19.–20. marraskuuta 2021 Helsingissä, Tapaninvainiossa.

Henkirikoksen selvittäminen lähti liikkeelle, kun poliisi sai ilmoituksen verisestä matosta ulkoroskiksessa. Poliisit löysivät roskalaatikosta noin 40-vuotiaan miehen menehtyneenä.

Tapausta tutkitaan murhana, koska rikoksen tekotapa oli raaka ja julma. Poliisi epäilee, että henkirikos suunniteltiin etukäteen.

Poliisi otti kiinni 27-vuotiaan miehen ja 28-vuotiaan naisen epäiltyinä murhasta. Heidät vangittiin marraskuussa. Nainen päästettiin myöhemmin vapaaksi, koska häntä ei ollut enää syytä epäillä murhasta. Sen sijaan 27-vuotias mies on edelleen vangittuna.

Esitutkinnassa on selvinnyt, että mies hankki etukäteen erilaista välineistöä, joka sopi henkirikoksen toteuttamiseen ja jälkien peittämiseen.

– Hän meni tapahtuma-asuntoon varhain tekopäivän yönä, ja hänen epäillään surmanneen uhrin kirveellä, sanoo rikostarkastaja Jari Koski Helsingin poliisilaitoksen tiedotteessa.

Surmatyön jälkeen uhri paketoitiin ja jätettiin naapuritalon roska-astiaan. Tekoväline löytyi viereisestä roskiksesta. Tämän jälkeen mies ja nainen poistuivat paikalta, ja poliisi tavoitti heidät Pohjois-Suomesta.

Poliisin tietojen mukaan kaksi jutussa vangittuna ollutta ovat olleet aikaisemmin suhteessa. Uhri on asunut vangittuna olleen naisen kanssa tapahtuma-asunnossa.

Rikoksen esitutkinta on edelleen kesken. Syytteen nostamisen määräpäivä on 23. helmikuuta 2022. Jutun syyttäjä on aluesyyttäjä Mikko Larkia.

Lisää aiheesta:

Jäteastiasta löytyi kuollut mies Helsingin Tapaninvainiossa – poliisi epäilee 28-vuotiasta naista ja 27-vuotiasta miestä murhasta

27-vuotias mies ja 28-vuotias nainen vangittiin murhasta epäiltyinä – uhri löytyi paritalon jäteastiasta Helsingissä

Suosittelemme sinulle