Hyppää sisältöön

Koronatahti kiihtyy Meri-Lapissa – kahdessa päivässä sata tartuntaa

Sekä testauksessa että jäljityksessä on ruuhkaa. Ihmisiä ohjeistetaan välttämään kodin ulkopuolisia kontakteja.

Henkilö tekee koronapikatestiä.
Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin alueella oireettomien ei tule hakeutua koronatestiin, ellei kotitesti ole näyttänyt positiivista. Kuva: Tiina Jutila / Yle
Annu Passoja
Avaa Yle-sovelluksessa

Koronatartuntojen määrä kasvaa voimakkaasti Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin alueella. Maanantain ja tiistain aikana on todettu sata tartuntaa. Viime viikolla tartuntoja oli seitsemän päivän aikana 221. Tartuntamäärät ovat nousseet viikko viikolta.

Sairaalahoidon tarve ei kuitenkaan ole kasvanut ja tällä hetkellä sairaalahoidossa on alle viisi potilasta. Sairaanhoitopiirin koronakoordinaatioryhmän mukaan tehohoidolle on kuitenkin tarvetta.

– Monet tartunnan saaneista ovat saaneet kaksi tai jopa kolme rokotusta. Rokotetuilla oireet ovat kuitenkin olleet useimmiten lieviä, todetaan sairaanhoitopiirin tiedotteessa.

Sekä koronatestauksessa että jäljittämisessä on nyt ruuhkaa ja Länsi-Pohjan sairaanhoitopiiri muistuttaakin, että oireettomien ei pidä hakeutua testattavaksi ilman tartuntatautilääkärin erillistä määräystä tai positiivista kotitestiä. Jäljityksessä on tällä hetkellä noin kahden vuorokauden viive ja positiivisen testituloksen saaneita kehotetaan itse informoimaan niitä, joiden kanssa on viettänyt aikaa oireita edeltäneiden kahden päivän aikana, todetaan sairaanhoitopiirin tiedotteessa.

Sairaanhoitopiiri ohjeistaa kaikkia välttämään kodin ulkopuolisia kontakteja seuraavan kahden viikon ajan.

Lisää Lapin uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme